125 let tramvají v Olomouci - vozovna otevřena

K oslavám 125 let od první jízdy elektrické tramvaje v Olomouci bude otevřena vozovna a nová odstavná hala pro tramvaje. Návštěvníci se můžou projet historickými dopravními prostředky a nahlédnout do provozu dopravního podniku. V rámci akce bude možné zhlédnout i moderní vozy.


V rámci oslav 125 let od první jízdy elektrické tramvaje v Olomouci bude otevřena vozovna na Koželužské ulici a nově postavená odstavná hala pro tramvaje u hlavního nádraží. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout za oponu dopravního podniku a seznámit se s jeho provozem z blízka.

Program akce dále zahrnuje možnost projet se historickým autobusem i tramvají. Jízda starobylými dopravními prostředky po Olomouci bude jistě pro všechny milovníky historie a techniky nezapomenutelným zážitkem.

Návštěvníci uvidí i několik moderních vozidel, které slouží každodennímu provozu dopravního podniku Olomouc. Tento podnik má za sebou dlouhé a bohaté dějiny. První olomoucká tramvajová trať měřila v roce 1899 pouhých 5,3 kilometrů. Dnes je délka tramvajových tratí v Olomouci více než 35 kilometrů.

Blanka Mazalová připravila kompletní reportáž o tomto výročí a její audiozáznam si můžete poslechnout v přiloženém odkazu. Možnost prožít atmosféru doby, kdy se v Olomouci rozjela první elektrická tramvaj, je určitě stojí za vyzkoušení.

Připravte se na poutavou jízdu historií a současností olomoucké městské dopravy. Svoje dojmy a zážitky pak můžete sdílet na sociálních sítích, například na Facebooku, pomocí přiloženého odkazu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy