Olomouc přechází na moderní LED osvětlení: investice 10 milionů

Olomouc mění zastaralé osvětlení za moderní LED, které vydrží až 100 tisíc hodin. Projekt financovaný Národním plánem obnovy získal dotaci 10 milionů korun. Výměna začala loni a každoročně se plánuje vyměnit asi 1500 světel, celkem 14 tisíc. To přispěje k zlepšení kvality života ve městě.


Technické služby města Olomouce pokračují ve výměně osvětlení za moderní LED zdroje. Podle informací zveřejněných na sociálních sítích těchto služeb můžeme u nových LED světel očekávat životnost až 100 tisíc hodin provozu. Tento ambiciózní projekt získal podporu z Národního plánu obnovy, a to ve formě dotace ve výši 10 milionů korun.

První fáze výměny byla provedena již loni, kdy došlo k instalaci nových světel například v ulicích Tovární, Brněnská, na Svatém Kopečku a v historickém centru města. Tento krok byl významným přínosem k modernizaci městského osvětlení a zvýšení jeho energetické efektivity.

Plán technických služeb zahrnuje každoroční výměnu přibližně 1500 starých světel za nové LED zdroje. Celkem se jedná o výměnu zhruba 14 tisíc světel ve městě. Tento dlouhodobý projekt zabezpečí postupnou modernizaci městského osvětlení a přispěje k celkovému zvýšení kvality života ve městě.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy