Olomouc získala obránce Krále

Fotbalový tým Olomouce získal obránce Jana Krále z belgického klubu Eupen. Pětadvacetiletý Král podepsal smlouvu do léta 2028. Sportovní manažer Ladislav Minář potvrdil, že Olomouc měla o Krále dlouhodobý zájem. Král se těší na nové angažmá a poděkoval trenérovi Janotkovi za pomoc při rozhodování.


Fotbalový tým Olomouce získal do svých řad novou posilu v podobě obránce Jana Krále, který přichází z belgického klubu Eupen. Pětadvacetiletý stoper se na Hanou přesunul na konci přestupového období a podepsal smlouvu do léta roku 2028. Tuto informaci zveřejnil klub na svém webu.

Sportovní manažer Ladislav Minář potvrdil, že Olomouc měla o Krále velký zájem dlouhodobě. 'Ve snaze přivést Honzu Krále byli zapojeni i naši trenéři, zejména trenér Janotka, který s ním byl v neustálém kontaktu. Je to vysoký levonohý stoper, kterého jsme si velmi přáli získat do týmu. Letní přestupové období přineslo několik komplikací, ale jsem nesmírně rád, že jsme nakonec dosáhli dohody s belgickým klubem. Věřím, že společně s Honzou budeme úspěšní,' uvedl Minář.

Jan Král se novému angažmá velmi těší. 'Měl jsem na stole několik nabídek, ale zájem Olomouce mě nejvíce přesvědčil. Trenér Janotka, který byl často v kontaktu, mi pomohl s rozhodováním. Jednání byla náročná a chvílemi jsem už ani nevěřil, že to dopadne. Musím poděkovat i svému manažerovi Jirkovi Müllerovi, který mě držel pozitivně naladěného po celou dobu. Jsem rád, že se vše nakonec podařilo,' prozradil Král, rodák z České Lípy.

Králova fotbalová kariéra začala v Novém Boru a v mládežnických letech působil v Mladé Boleslavi. Za tento klub debutoval v české nejvyšší soutěži v červenci 2018. Po angažmá v Hradci Králové a Jablonci zamířil v létě 2023 do Belgie. V české lize odehrál celkem 58 zápasů a vstřelil pět gólů. Rovněž se může pochlubit zkušenostmi z mládežnické reprezentace.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy