Zveme vás na Sochovy slavnosti: folklor, cimbál a humor ve Lhotce!

Srdečně vás zveme na 29. ročník Sochových národopisných slavností, konané 24. srpna 2024 ve Lhotce u školy. Program zahrnuje představení dětských i dospělých folklorních souborů, cimbálovou muziku a humorný večerní program.


Program slavností zahájíme ve 14.00 představením účinkujících souborů a muzik na pódiu v areálu, na které navážeme pořadem dětských souborů nazvaném „To najlepši z urody“. Představí se v něm soubory Valášek, Malá Ostravica, Malá Ondřejnica, Úsměv a Ondrášek. Následuje pořad dospělých souborů „Vepřo knedlo zelo, aneb co můžeš zažít na Sochovkách“, ve kterém vystoupí soubory Pilky a Pustkova CM, Valašský vojvoda, Ostravica, Ondřejnica, Vrtek, Opavica a Radošov. V muzikantském pořadu zazní horňácké melodie a písně v podání cimbálové muziky Musica Foklorica a Ženského sboru Oskoruša. Humorně laděný večerní pořad „Ulov si svého folkloráka“ bude patřit souborům Valašský vojvoda, Ostravica, Radošov a Kotár.

Na vedlejším pódiu za školou budou během odpoledne a večera vyhrávat muziky zúčastněných souborů.

V neděli 25. srpna v 9:00 hod se uskuteční v místní kapli mše svatá obětovaná za Vincence Sochu a po jejím skončení krátké shromáždění s položením kytice u pamětní desky V. Sochy.

Pořadateli akce jsou Klub žen, z.s. ve spolupráci s Obcí Lhotka za finanční podpory Moravskoslezského kraje.

Přijďte strávit příjemný den na sklonku prázdnin k nám do Lhotky, potěšit se krásou lidových písní a tanců nejen z našeho regionu, pochutnat si na nejrůznějších dobrotách, zazpívat si a zatančit při večerní zábavě nebo jen tak si popovídat s přáteli, kterých na „Sochovkách“ potkáte určitě mnoho.

Pro návštěvníky festivalu bude k dispozici zdarma také speciální autobus:13:00 Frýdlant n. O., žel.st. – Metylovice, kostel – Palkovice, Tomis – Lhotka13:45 Kozlovice (OÚ) – Lhotka22:00 Lhotka – Frýdlant n. O.,žel.st. – Frýdek-Místek, Slezan 03 – Palkovice, Tomis



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy