Poslední aktualizace


Starosta potrestán za dotační podvod

Vrchní soud v Olomouci udělil podmíněný trest a pokutu 300 tisíc Kč starostovi města Vápenná Leošovi Hannigovi. Kauza souvisí s využitím dotace EU na rekonstrukci Latzelovy vily.

0

Olomoucký kraj podporuje včelaře

Olomoucký kraj rozdělí půl milionu korun mezi včelaře za účelem podpory chovatelů a obnovy úlů. Opylování včelami má klíčový vliv na plodnost ovocných stromů a produkci potravin

0

Miroslav Pucholt (Včera)

Potyčka mezi řidiči v Mikulovicích

V článku se řeší kuriózní incident ve vesnici, kde řidič kamionu ignoroval dopravní pravidla, což vyústilo v potyčku. Škody byly vyčísleny na 50 tisíc korun. Incident zdůrazňuje důležitost dodržování dopravních pravidel a zodpovědného chování na silnicích.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Oživení historické továrny: Kultura a fotovýstava v srdci Přerova

Bývalá továrna na Osmeku v Přerově, kde se kdysi vyráběla čokoláda a marmeláda, je obnovována po restituci a stává se místem pro pořádání kulturních akcí. První z nich je výstava fotografií Jiřího Slaávy, zobrazující historii továrny a Přerova.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 dny)

Smykem až na firemní parkoviště - škoda za 800 tisíc korun

V Olomouci došlo k podivné nehodě, kdy se Škoda Octavia ocitla mimo cestu v blízkosti obce Bouzov. Řidič podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi.

0

Adam Wágner (Před 3 dny)

Jdeme na běžky získává stříbro za elektronický projekt

Webový portál jdemenabezky.cz, poskytující aktuální informace o běžeckých stopách v Jeseníkách, získal druhé místo v soutěži Velká cena cestovního ruchu v kategorii nejlepší elektronický projekt.

0

Lenka Hubingerová (Před 3 dny)

Nárůst černého kašle v kraji?

V Olomouckém kraji se zvyšuje zájem obyvatel o očkování proti černému kašli. Mnoho lékařů potvrzuje rostoucí trakci včasné prevence v oblasti. Veřejnost i zdravotníci by si měli uvědomit důležitost dokončení očkovacího cyklu.

0

Ester Vohradská (Před 3 dny)

Světové premiéry a zahraniční tvůrci lákají do Moravského divadla

Moravské divadlo představilo bohatý program se 12 premiérami pro sezonu 2024/2025. Diváci se mohou těšit na klasiky, moderní režii i balet. Divadlo očekává rekordní návštěvnost a nabídne dynamické vstupné pro včasný nákup lístků.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 dny)

Univerzitní veselice slaví 20 let vstupu Česka do EU

„Studentský majáles v Olomouci“ slaví dvacet let vstupu České republiky do EU. Akce zahrnuje workshopy, výstavy, divadelní představení a besedy. Program pokračoval ve městě a nabídl prezentace členských zemí EU, stánky studentských spolků a hudební program.

0

Ester Vohradská (Před 4 dny)

200. výročí Smetany

V roce české hudby si připomínáme 200. výročí narození Bedřicha Smetany. Moravská filharmonie Olomouc připravuje oslavy, včetně besedy o novém Smetanově životopisu od Pavla Kosatíka 9. dubna ve vile Primavesi.

0

Michaela Prokopová (Před 4 dny)

Setkání kovářů Olomouckého kraje

Historický zámek Čechy pod Kosířem hostí šestý ročník mezinárodního kovářského setkání "Olomoucký Fortel 2024", kde účastníci vytvářejí společný projekt "PLASTIKA PÁVA". Návštěvníci si mohou prohlédnout autorská díla tématu "TROPY" a podpořit mladého kováře Daniela Černého v aukci.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 dny)

Z dětských domovů do bytů

Olomoucký kraj pracuje na transformaci dětských domovů, aby děti z nich přestěhoval do menších domů a bytů, které poskytnou pocit domova a lepší začlenění do společnosti.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 dny)

Výstavba Šantovka Tower opět zamítnuta

Soud znovu zamítl žalobu ombudsmana ohledně výstavby Šantovka Tower v Olomouci. Právní bitva pokračuje a aktuální rozhodnutí vytváří precedent pro budoucí pravomoci úřadů.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Vlci a rysi se stáleji usazují v srdci Jeseníků: odborníci očekávají vlčí smečku

Návrat velkých šelem do CHKO Jeseníky: monitoring potvrdil stálý výskyt vlků a rysů. Odborníci doufají ve vytvoření vlčích smeček a zdůrazňují důležitost respektu k těmto zvířatům pro obnovu přírodní rovnováhy.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Záchranáři Mohelnice hledají nové prostory: možná ve stanici hasičů

V Mohelnici pacienti hledají nouzovou zdravotnickou péči, jelikož základna zdravotnické záchranné služby je dočasně přeložena mimo město. Místostarosta Jana Kubíčková o žádala ředitelství silnic o vyřešení problému s pozemkem pro výstavbu nové základny.

0

Rebeka Schmidt (Před týdnem)