Nová rozhledna v Tučíně odkazuje na římské období

0

tučín, starosta jiří řezníček, stavba rozhledny, design na římské období, financování z dotací, blog, region24


Nezávislý starosta Tučína, Jiří Řezníček, informoval o stavbě nové rozhledny. Její design odkáže na římské období, kdy oblast obývali Římané. Rozhledna bude postavena z travertinu, který pochází z místních sbírek.

Podle Jiřího Řezníčka, nezávislého starosty Tučína, se pracuje na armování, které bylo následováno právě betonáží. Tento postup připravuje potřebnou základnu pro stavbu samotné. Rozměry základny dosahují až šest metrů na šest metrů, ačkoli jsou trochu větší. Vnější rozměry budou měřit čtyři až čtyři a půl metru a to bude dostačující.

Rozhledna bude navržena tak, aby připomínala římskou strážní věž, což odkazuje na historické archeologické artefakty, jež byly objeveny v tomto místě. 'Analýza archeologických vykopávek naznačuje, že Římané kdysi obývali tuto oblast. Po konzultacích s archeology jsme se rozhodli, že naším cílem je postavit rozhlednu, jejímž designem budeme odkazovat na tento historický význam,' vysvětlil Řezníček.

Na stavbě rozhledny se stále pracuje, s významným kamenem - travertinem, pocházejícím ze sbírek místních obyvatel - připraveným k použití. Starosta vyjádřil své potěšení z množství dostupného kamene, který je k dispozici na několika místech po obci. 'Určitě bude dostatek,' ujistil Řezníček.

Jedním z důvodů proč se stavba rozhledny posouvá tak rychle je, že se obci podařilo získat dotace z Ministerstva pro místní rozvoj a také od Olomouckého kraje. 'Přispěli nám i někteří podnikatelé,' prozradil starosta. Podle jeho předpokladů by první turisté mohli novou rozhlednu navštívit už na podzim tohoto roku.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář