Středověk ožije: Řemesla, šerm a ohňová show !

0

Křelovské fortování, středověké řemesla, dobová kuchyně, šerm, ohňová show, blog, region24


Křelovské fortování probíhá 2.-4. května, představuje středověké řemesla, kuchyni a šerm. Nabídne ukázky dobových technik, workshopy, ochutnávky jídel a vystoupení šermířů. Zakončení ohňovou show a prohlídkami Fortu.

Vítejte na Křelovském fortování aneb práce a zábava ve středověku! Tato jedinečná akce, která se koná ve dnech 2.-4. května, vás zavede zpět do minulosti a naučí vás o dobových řemeslech, kuchyni a šermu, které byly součástí tehdejšího života. Připravte se na skutečně nezapomenutelné zážitky a zajímavé ukázky toho, jak žili naši předkové ve středověku.

První dva dny akce, čtvrtek a pátek 2. a 3. května, se zaměříme především na ukázky řemesel a šermu. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet různé dobové techniky řemesel, jako je tkaní na karetkách, dlabání dřevěných mís nebo výroba svíček. K dispozici budou také speciální workshopy pro malé i velké, které povedou zkušení řemeslníci a instruktoři. Pod dohledem kováře a platnéře se pak uskuteční tavba železně 'houby' ve dvou zděných šachtových pecích.

V sobotu 4. května se akce rozšíří o ukázku dobové kuchyně, která vás zasvětí do tajů středověkého vaření a ochutnávky tradičních pokrmů. Pro zájemce o středověké sporty bude k dispozici lukostřelnice, kde si malí i velcí mohou vyzkoušet své dovednosti. Sobotní program bude doprovázen živou středověkou hudbou a vystoupeními šermířů, kteří předvedou dovednosti a styl boje tehdejší doby.

Den zakončíme ve 21:00 ohňovou show, která potěší zrak návštěvníků a bude představovat dokonalý závěr celé akce. Po celou dobu trvání Křelovského fortování budou otevřeny interiéry Fortu, které nabídnou možnost prohlídek a seznámit se s historií a zajímavostmi samotné pevnosti.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář