ZPRÁVY Kultura Olomouc

Antibiotika a bakterie: Výstava odhaluje tajemství mikrosvěta

Výstava v Šumperku odhaluje tajemství mikroorganismů a jejich vzájemný vztah s lidmi. Návštěvníci se dozví více o testování bakteriální rezistence na antibiotika, růstu bakterií v laboratoři a prevenci.

0

Před 2 dny Miroslav Pucholt

Čeká Vás Závod Psích Spřežení a Individuálů 29.-30. 3. 2024

Mushing jarní lávovou stezkou 2024 se koná 29.-30. března a nabídne závodní akce se psími spřeženími v nádherném prostření severovýchodně od Moravského Berouna. Závod probíhá po lesních a polních cestách a přináší úžasný zážitek spojující sport, adrenalin a krásu české přírody. Nezmeškejte tuto jedinečnou příležitost!

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Okouzlující květinová expozice: FlorExpo JARO na Výstavišti Přerov 18.–21. 4. 2024

Již se nemůžete dočkat jara? Proto přijměte pozvání na druhý ročník celostátní prodejní výstavy nejen pro všechny zahradníky a zahrádkáře FlorExpo JARO 2024, která se uskuteční na Výstavišti Přerov v termínu 18.–21. dubna.

0

Před týdnem Jiří Padevěd

Středověk ožije: Řemesla, šerm a ohňová show !

Křelovské fortování probíhá 2.-4. května, představuje středověké řemesla, kuchyni a šerm. Nabídne ukázky dobových technik, workshopy, ochutnávky jídel a vystoupení šermířů. Zakončení ohňovou show a prohlídkami Fortu.

0

Před 2 týdny Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Objemte tajemství Velkomoravského impéria, architektury a skvostů Moravy

Olomouc bude 25. února 2024 oslavovat Mezinárodní den průvodců. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který prozkoumává historii a architekturu města. Prohlídky začínají u modelu města na Horním náměstí v 10 a 14 hodin. Vstup je zdarma, ale je nutná rezervace na e-mail tomas.kryl@email.cz.

0

Před 4 týdny Martin Kydlíček

Velikonoční překvapení: Pečeme jidáše v Liechtensteinské kuchyni

1. dubna 2024 se na hradě Šternberk uskuteční pečení tradičních velikonočních jidášů v historických kachlových kamnech. Návštěvníci si prohlédnou zámek a ochutnají jidáš při pondělních prohlídkách. Vstupné: 240 Kč (dospělí), 190 Kč (senioři, studenti), 70 Kč (děti 6-17 let), zdarma (děti do 5 let).

0

Před 4 týdny Martin Kydlíček

Vědecký zážitek za super cenu: Planetárium, dílny a laboratoř za 140 Kč!

Science Centre v Olomouci nabízí kombinovaný vstup do digitálního planetária, vědeckých dílen a laboratoře za 140 Kč. Vstupenka "S láskou k poznání" vám umožní prozkoumat svět vědy a vesmíru. Atrakce jsou otevřeny po celý rok od úterý do neděle.

0

Před 4 týdny Martin Kydlíček

Hmyzí svět ožívá: fascinující setkání s kudlankami, šváby a strašilkami pro děti!

Přijďte na zábavný den pro celou rodinu do říše hmyzu! Čeká vás divadelní představení, hmyzí dílnička s fotokoutkem, interakce s kudlankami, šváby a strašilkami, ochutnávka hmyzích dobrot a ekologické projekty. Akce je zdarma, poslední vstup v 15h. Těšíme se na vás!

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Exotický ovocný ráj: Organické lahůdky z Ugandy a Indonésie v Šumperském Domě Kultury!

18. února se v Šumperském Domě Kultury uskuteční Africké trhy s výběrem exotického ovoce z Ugandy a Indonésie. Nabídka zahrnuje čerstvé, organické plody, sušené ovoce, čaje, kávy a další produkty. Nákupem podporujete lokální komunity a udržitelný rozvoj. Vstup je zdarma.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Odvaha dívky zachránila dětské životy: Inspirující příběh z údolí smrti

Nový komiks přiblíží osudy tří výjimečných českých žen - Květy Bartošové, Zdeny Mašínové a Eriky Bednářové. Tento projekt vykresluje jejich odvahu, boj za spravedlnost a nasazení pro dobro druhých. Umožňuje čtenářům podívat se na tuto dobu českých dějin z nového úhlu a ocenit jejich dosud nepřipomenuté příběhy. Vydání komiksu je plánováno na Vánoce letošního roku.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Unikátní zážitek: Prohlédněte si tajný bunkr z doby studené války v Přáslavicích

V Přáslavicích nedaleko Olomouce láká unikátní objekt záložní zesilovací stanice na autentický zážitek ze studené války. Stanice byla postavena v 70. letech a odtajněna v roce 2016. Nyní je zpřístupněna veřejnosti a nabízí prohlídky s původním vybavením a atmosférou doby, kdy hrozila třetí světová válka. Návštěvníci mohou ochutnat i dobovou armádní stravu a vybavení bunkru je postupně zprovozňováno.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Pět vět: Umělci, kteří zvítězili nad životními výzvami

Projekt "PĚT VĚT" ukazuje 5 výtvarných příběhů umělců, kteří zdolali životní výzvy a našli sebe. Mezi nimi jsou Rosana De Montfort, Jaroslav Jerry Svoboda, Ingrid Kitzbergerová, Vincent Chignier a Radomír Bárta. Výstava zahrnuje malby, sochy a performanci, která zapojuje návštěvníky. Projekt zdůrazňuje obohacující vliv ostatních na naše životy.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

S MojaKartou objevte poklady jižní Moravy a vychutnejte si gastro zážitky

MojaKarta - slevová karta jižní Moravy nabízí turistům slevy na ubytování, atrakce a gastronomii. Karta je virtuální, aktivuje se při ubytování na min. 2 noci v partnerském zařízení, platí po celou dobu pobytu. Projekt pod patronátem Centrály cestovního ruchu láká na výjimečné zážitky.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24
Měníme Olomouc