Celeste Buckingham nazpívala titulní píseň k filmu Cesta do Tvojzemí, a to hned ve třech jazycích

Nový celovečerní animovaný 3D snímek pro děti Cesta do Tvojzemí režiséra Petra Budinského má titulní song.


Píseň Ve hvězdách nazpívala hvězda Česko Slovenské SuperStar Celeste Buckingham, která je u ní zároveň spoluautorkou hudby. Song má i anglickou a slovenskou verzi. Slovensko-česko-belgický film o dobrodružné výpravě desetiletého kluka Rikiho, jeho kamarádky Emmy a opičky Tidlinga za záchranou světa fantazie do kin vstoupí 11. srpna. Distributorem je společnost Forum Film. Ukázka s písničkou Ve hvězdách zde: https://youtu.be/BoJ51guXOrs

„Díky světlu, co na cestu svítí, v nitru cítím, že mám svůj plán...“ To jsou slova z titulní písničky z filmu Cesta do Tvojzemí Ve hvězdách, která dle slovenské zpěvačky americko-švýcarského původu Celeste Buckingham vznikala v přátelské a veselé atmosféře. Zadání bylo zcela jasné – vyprávět příběh hlavního hrdiny Rikiho, který uteče do úžasného světa fantazie Tvojzemí ze svého domova ve skutečném světě, protože zachytí signál vysílaný tajemným zářivým kamínkem. Autorem podmanivého textu a současně spoluautorem hudby je Matěj Vávra. „Když nás tvůrci filmu Cesta do Tvojzemí oslovili, měli velmi jasnou představu, o čem by měla skladba být. A já jsem od začátku věděla, jakou by měla mít náladu. Je sladěná s příběhem hlavního hrdiny Rikiho, se kterým se budou moci děti ztotožnit,“ říká zpěvačka Celeste Buckingham, která si na své konto připsala ještě verzi písničky ve slovenštině a angličtině pro zahraniční trh. 

Zmíněný kamínek, který diváci uvidí jak ve filmu tak v klipu k písničce, je zdrojem velké síly, ukryje se v Rikiho srdci a hlavní hrdina tak musí pečlivě střežit toto velké tajemství. A je jen na něm, zda ho bude sdílet s drzou kamarádkou Emmou, opičím generálem Tidlingem, mocným robotem a poradcem Prezidenta Tvojzemí či s kapitánem parní lodi.

„Příběh filmu Cesta do Tvojzemí je skutečně silný. Myslím si, že každý z nás, ať dítě či dospělý, zažil hledání sebe samého, lásky a pocitu bezpečí. A nejen doslovně, ale i metaforicky. A o tom přesně film je. Doporučuji ho celé rodině – není určený jen pro děti, najdou se v něm i dospělí,“ dodává Celeste Buckingham, která na filmu oceňuje i fakt, že vznikl v česko-slovenské spolupráci. Výrazné hlasy postavám ve filmu propůjčili herci Jan Cina, Klára Issová, Jan Vondráček, Martin Myšička či Václav Neužil.

Rikiho dobrodružná výprava za záchranou nejen vlastního života, ale i celého světa fantazie, ožila i ve formě mobilní aplikace. Děti si mohou aktuálně stáhnout do svých mobilních zařízení hru na motivy Cesty do Tvojzemí nazvanou Yourland: Bowlers‘ Run. Jejími hrdiny jsou obyvatelé filmového Tvojzemí, takzvaní Lumáci. Cílem hry je společně s hlavními hrdiny Rikim a Emmou Lumáky osvobodit z krkavčího vězení a zachránit Tvojzemí. Hra je dostupná v obchodech App Store a Google Play a umožní tak dětem stát se součástí fantastického Tvojzemí, kde opice a krkavci mluví lidskou řečí a kde se po pouštích procházejí neskutečné stroje.

Ambiciózní celovečerní snímek Cesta do Tvojzemí producentů Petra Badače a Barbory Budinské s rozpočtem 94 miliónů korun prošel filmovým fóry na festivalech v Chorvatsku, Švýcarsku, Německu a Francii a pracovalo na něm více než patnáct výtvarníků a animátorů z celé Evropy, od Irska po Českou republiku. Film vznikl v koprodukci společností plutoon (Slovensko), BFILM.cz (Česká republika), The Pack (Belgie) a RTVS, snímek podpořily Audiovizuálny fond, Státní fond kinematografie, belgický fond screen.brussels, Ministerstvo kultury SR, vlámský filmový fond VAF, program MEDIA a Bratislavský kraj.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy