Nová strategie sportu v Olomouckém kraji

Olomoucký kraj zpracoval novou koncepci tělovýchovy a sportu pro léta 2024-2028 s cílem plánovitějšího rozvoje sportu v regionu. Koncepce obsahuje strategie pro efektivní podporu sportu, investice do modernizace sportovišť a zahrnuje i podporu handicapovaných sportovců.


Ve snaze o více systematický a plánovitý rozvoj sportu v Olomouckém kraji vytvořilo hejtmanství novou koncepci tělovýchovy a sportu, která mapuje priority a stanovuje cíle pro léta 2024 až 2028. Tato koncepce má téměř 150 stran, a obsahuje strategie pro zvýšení účinnosti podpory sportu nejen díky dotačním prostředkům Národní sportovní agentury, ale také pomocí investic do modernizace sportovišť.

V současné době investuje Olomoucký kraj do podpory sportu desítky miliónů korun ročně. Tyto finanční prostředky jdou nejen do sportovních klubů, ale také do modernizace a aktualizace sportovišť. Hejtman Josef Suchánek zdůraznil důležitost systematického přístupu a využití dostupných prostředků, které umožní Olomouckému kraji, racionálně a efektivně investovat do sportu.

Olomoucký kraj se již dříve stal jedním z prvních krajů v České republice, který zavedl speciální dotační titul na podporu handicapovaných sportovců. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 23.01.2024 13:31



0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy