Nové parkoviště ochrání přírodu u turistické atrakce

Podhradí jedné z turistických atrakcí má jedinou zpevněnou parkovací plochu, vzdálenou 200 metrů od hlavní brány, s omezenou kapacitou 30 míst. Během hlavní sezóny je často plně obsazena, což nutí turisty parkovat na blízkých travinách.


V podhradí naší oblíbené turistické atrakce se nachází jediná zpevněná parkovací plocha, která je vzdálena pouhých 200 metrů od hlavní brány. Tato plocha nabízí omezenou kapacitu necelých 30 parkovacích míst a často bývá během hlavní turistické sezóny zcela zaplněná. Turisté, kteří chtějí hrad navštívit, tak mnohdy musí svá vozidla odstavovat na nedalekých travách pod hradem.

Starosta obce, Antonín Ryšánek, uvedl, že rekonstrukce parkoviště je nezbytná, neboť asfaltová plocha je po mnoha letech intenzivního užívání značně poškozená. Opravy by měly začít po ukončení letošní turistické sezóny, přičemž práce budou dokončeny ještě v tomto roce.

'Parkoviště je v havarijním stavu a dlouho jsme hledali prostředky na jeho obnovu,' říká starosta Ryšánek. „Cílem je nejen zlepšit komfort a bezpečnost návštěvníků hradu, ale také chránit okolní přírodu, která momentálně trpí návalem automobilů na přilehlých lucech.“

Obec současně apeluje na všechny návštěvníky, aby během rekonstrukce dbali pokynů ohledně parkování a využívali k tomu určené náhradní plochy. Nové parkoviště by mělo nabídnout moderní a bezpečné řešení s dlouhou životností.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy