Objemte tajemství Velkomoravského impéria, architektury a skvostů Moravy

Olomouc bude 25. února 2024 oslavovat Mezinárodní den průvodců. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který prozkoumává historii a architekturu města. Prohlídky začínají u modelu města na Horním náměstí v 10 a 14 hodin. Vstup je zdarma, ale je nutná rezervace na e-mail tomas.kryl@email.cz.


V neděli 25. února 2024 se město Olomouc stane středobodem oslav Mezinárodního dne průvodců. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost se seznámit s významným střediskem Velkomoravského impéria, sídlením městem údělných přemyslovských knížat, církevní metropolí Moravy, stejně jako s jejím bývalým hlavním městem, nedobytnou habsburskou pevností a druhou největší městskou památkovou rezervací České republiky.

Zájemci se mohou těšit na pestrý program, během kterého budou prozkoumávat mozaiku architektury od románského stylu po modernu. Prohlídka se uskuteční u příležitosti významných výročí - 550 let od zahájení pozdně gotické přestavby radnice a 505 let od první zmínky o radničním orloji. Průvodci zároveň vyprávějí příběhy domů, paláců, chrámů, fontán, sloupů a celé řady významných osobností spojených s Olomoucí.

Prohlídky města odstartují na Horním náměstí u modelu města v 10 a 14 hodin. Zájemci se mohou těšit na nezapomenutelný zážitek, během kterého si budou moci vychutnat atmosféru tohoto jedinečného historického města a seznámit se s jeho významnými památkami a osobnostmi.

Vstup na akci je zdarma, avšak zájemci musí provést rezervaci prostřednictvím e-mailové adresy tomas.kryl@email.cz. Počet míst je omezen, proto se doporučuje rezervovat si místo co nejdříve.

Mezinárodní den průvodců v Olomouci 2024 tak nabízí jedinečnou příležitost pro všechny milovníky historie, architektury a umění. Neváhejte a přijďte se seznámit s tímto fascinujícím městem, které vás jistě okouzlí svým nezaměnitelným kouzlem.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy