Osmnáctiletá řidička bourala - 2 zranění

Nehoda způsobená 18letou řidičkou v Jesenicku skončila s 900 tis. Kč škody. Dívka ztratila kontrolu nad vozidlem a skončila v plotě domu. Dva cestující skončili v nemocnici.


Ve středu večer došlo k nehodě, jíž byla zapříčiněna mladou řidičkou v kraji Jesenicku v obci Lipová Lázně. Tato osmnáctiletá dívka, jejíž zkušenosti za volantem značky Kia Niro ještě nebyly staré ani půl roku, ztratila kvůli nadměrné rychlosti kontrolu nad vozidlem a skončila až v plotě jednoho z místních domů.

Podle zpráv místní policie byla hlavní příčinou této nehody především její nedostatečná zkušenost s řízením. 'Ve snaze udržet auto pod kontrolou nedokázala přizpůsobit rychlost jízdy svým ještě nízkým schopnostem, ani aktuálnímu stavu komunikace. Auto se jí tak vyjelo ze silnice a skončilo na chodníku. První, co auto zastavilo, bylo železné zábradlí, které ale neudrželo a auto pokračovalo dál, až do zastavení o plot u jednoho z domů,' uvedla mluvčí policie Ivana Skoupilová.

Ve voze se v době nehody nacházeli tři další cestující ve věku pětnáct až jedenadvacet let. Dva z nich skončili kvůli zraněním v nemocnici, kde byli následně ošetřeni. 'Dýchací test řidičky na přítomnost alkoholu byl negativní. Předběžný odhad škody, kterou mladá dívka způsobila, je téměř 900 tisíc korun,' dodala Skoupilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy