Přerov přesunuje farmářské trhy

Přerov zrušil květnové farmářské trhy kvůli obratovým ztrátám způsobeným novým umístěním na Horním náměstí vlivem rekonstrukčních prací na TGM náměstí. Červnové trhy se konají na Horním náměstí.


Přerovští obyvatelé si stále nezvykli na nové umístění farmářských trhů. Proto se vedení města rozhodlo neuspořádat květnové trhy, aby nenarušilo prodejce ve ztrátách. Tuto informaci poskytl primátor Přerova Petr Vrána. Dokonce i červnové trhy budou ještě probíhat na Horním náměstí. Otázka návratu na tradiční místo bude rozhodnuta až po ukončení stavebních prací, jež právě probíhají.

Agrární komora a město Přerov již osm let pořádají farmářské trhy. Letos poprvé se trhy uskutečnily dvakrát v březnu a jednou v dubnu, a to na Horním náměstí. K této změně došlo z důvodu prací, které probíhají na TGM náměstí, jak uvedla mluvčí města Lenka Chalupová.

Přemístění trhů z náměstí TGM v Přerově však nesetkalo s pozitivním ohlasem, protože nové umístění přineslo nízké tržby pro prodejce. Primátor Vrána uvedl, že na TGM náměstí dochází k vyšší špinavosti a hluku v důsledku rekonstrukčních prací.

Podle Jany Neradilové z Okresní agrární komory v Přerově se prodejcům nepodařilo přilákat dostatečný zájem kupujících na novém místě. „Prodavači tam stáli bez prodaných výrobků. Myslela jsem, že si lidé rychle zvyknou na nové prostředí, ale zdá se, že to nevyšlo,' uvedla Neradilová.

Starší návštěvníci také upozornili na nepohodlný přístup k trhům, které jsou nyní umístěny v kopcovitém terénu s nerovnou dlažbou. Trhy, které měly proběhnout 9. května, byly zrušeny. Přesto však došlo k dohodě s prodejci, že přijedou prodat své zboží alespoň 13. června, dodala Daniela Novotná, vedoucí Kanceláře primátora.

Tradice je taková, že během prázdnin se farmářské trhy neuskutečňují. Další trhy jsou naplánovány na data 12. září, 10. a 24. října a v ideálním případě by se měly opět konat na svém tradičním místě, řekla mluvčí města.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy