Přírodní architektura v atelieru Hájek

O víkendu 28. a 29. září bude na Sýpce prezentován odlišný přístup k architektuře a designu. Atelier Hájek, neformální skupina architektů, předvede celostní přírodní stavby ve spolupráci s přírodou.


O víkendu 28. a 29. září budeme mít na Sýpce jedinečnou možnost vyslechnout si tak odlišné pojetí architektury a designu, jak si mnozí z nás nedovedou představit. Obvyklý pohled na životní prostor člověka a jeho dům je, že koupíme pozemek, uprostřed pozemku postavíme dům, kde budou místnosti pro každého člena rodiny zvlášť, k tomu kuchyň, obývací pokoj, někde možná pracovna.

Nyní krátce představíme koncept ATELIÉRU HÁJEK, který spolupracuje s několika architekty a společně se snaží přinést – staronový – pohled na pozemek jako životní prostor, kde člověk s přírodou spolupracuje, vnímá kvality, možnosti a nastavení svého pozemku a určitým způsobem s ním komunikuje s cílem docílit vzájemného harmonického působení:

Atelier Hájek je neformální skupinka architektů a inženýrů na volné noze, kteří souzní s myšlenkami Petra Hájka – architekta celostních přírodních staveb.

Společně řešíme otázku, co je to přírodní dům v českém prostředí. Pohybujeme se v tvůrčím prostoru, kde se věci dělají jinak, protože naši klienti myslí a žijí jinak.

Kouzlíme se slovy, normami i sousedy, protože náš slovník, naše zákony a často ani my lidé nejsme na odlišné myšlení připraveni.

Kademe si otázky, jaké materiály a technologie jsou skutečně čisté, zdravé a udržitelné, jaký prostor potřebuje člověk, žijící na pomezí domu a zahrady, jaký design, jakou logiku a jednoduchost dát přírodním konstrukcím.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy