Průmyslové zóny na Moravě lákají investory

Ve střední a severní Moravě vznikají průmyslové zóny, přitahující investory z ČR a zahraničí. Mošnov u Ostravy láká například italský výrobce elektrických vodičů IRCE. Průmyslový park v Mošnově je díky dobré dopravní dostupnosti atraktivní pro tuzemské i zahraniční firmy.


Na střední a severní Moravě vznikají nové průmyslové zóny, které přitahují celou řadu investorů z ČR a zahraničí. Velké zájmy o investice se projevují zejména v oblasti Mošnova u Ostravy a také u Přerova.

V průmyslovém parku v Mošnově právě probíhají konstrukční práce na výrobní hale pro italskou společnost IRCE, která se specializuje na výrobu elektrických vodičů používajících se v elektromobilech a domácích spotřebičích. Díky své strategické poloze a výhodné dopravní dostupnosti se průmyslová oblast v Mošnově stala ideální volbou pro tento italský podnik.

Podle předsedy skupiny IRCE, Andrey Casadia, by mělo do roku 2028 v Ostravě vzniknout až deset tisíc tun těchto vodičů. Společnost plánuje využívat tohoto nového výrobního závodu k obsluze svých zákazníků ze střední a východní Evropy.

Mošnovský průmyslový park se těší velké oblibě nejen u zahraničních, ale i tuzemských firem. V současné době je zhruba tři čtvrtiny z celkové rozlohy průmyslové zóny, která činí kolem dvou set hektarů, zastavěné podniky.

Naproti tomu, v půli cesty mezi Přerovem a Henčlovem, má vzniknout zbrusu nová průmyslová zóna. Přestože se na místě nyní nachází pouze pole, plánem je, že za tři roky zde již budou stát průmyslové haly. K tomuto záměru se zavázalo vedení města Přerova, které uzavřelo smlouvu s soukromým investorem.

Tato nově vznikající průmyslová zóna by měla stát zhruba tři miliardy korun a vytvořit až dva a půl tisíce pracovních míst. Město Přerov aktuálně provádí jednání s dalšími potenciálními vývojáři. Důvodem rostoucího zájmu investorů o tuto oblast je hlavně dostavba dálnice D1 a D55.

Ve přerovském regionu v poslední době proběhlo několik významných investic, ze kterých lze zmínit například stavbu logistického centra v Kojetíně firmou Amazon za pět miliard korun.

Oblast Moravy se postupně stává zajímavým teritoriem pro investory. S rostoucími průmyslovými zónami a výhodnou dopravní dostupností, jako je přítomnost dálnic D1 a D55, je pravděpodobné, že investice na Moravě budou i nadále narůstat.


Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024