Skibusy přepraví lyžaře jak na běžecké trasy, tak na sjezdovky

Nově zavedené skibusy v Olomouckém kraji přepravují lyžaře na trase mezi Jeseníkem, Červenohorským sedlem a Šumperkem. Projekt, podporovaný Olomouckým krajem, zlepšuje dostupnost lyžařských středisek a podporuje turistický ruch v regionu. Ideální podmínky pro lyžování a běžkování na 500 km tras.


12. ledna 2024 se otevírá nová kapitola pro milovníky zimních sportů v Olomouckém kraji. Místní lyžařská sezóna bude letos obohacena o speciální autobusy - skibusy, které budou každý víkend přepravovat lyžaře na trase mezi Jeseníkem, Červenohorským sedlem a Šumperkem. Tento projekt je realizován za podpory Olomouckého kraje.

Jeden z našich čtenářů nám popsal nadšení ze skibusů takto: „Už dlouho jsem plánoval výlet do hor, ale díky práci a rodině jsem stále odkládal. Teď, když se mi naskytla příležitost využít skibus, jsem konečně strávil nádherný víkend na svahu s rodinou. Je to skvělá zpráva pro všechny lyžaře, navíc s příjezdem tohoto autobusu nemusíme řešit dopravu a parkování.“

Hejtman Olomouckého kraje, Josef Suchánek, zhodnotil tento projekt jako další formu podpory turistického ruchu v regionu: „Jsem potěšen, že můžeme lyžařům a bežkařům nabídnout takovou příležitost. Na horách jsou teď ideální podmínky pro lyžování i běžkování. Celkově je zde k dispozici zhruba 500 kilometrů nastoupaných běžkařských tras.“

Na Červenohorském sedle lyžaře čeká hned několik sjezdovek a hlavní běžkařská magistrála Jeseníků. Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu, potvrdila, že jízdní řády skibusů jsou nastaveny tak, aby vyhovovaly všem návštěvníkům Jeseníků.

Pro zájemce o upravené trasy je zajímavostí, že běžkařské trasy jsou upravovány speciálními rolbami, na jejichž provoz Olomoucké hejtmanství také finančně přispívá.

Lyžařská sezona je tedy v plném proudu a nabízí parádní podmínky pro všechny zimním sportům nadšené jedince. Pokud vás zajímá více informací, navštivte oficiální stránky (ZDE) a nezmeškejte příležitost zažít zimní radovánky zpříjemněné rezervací skibusu. Užijte si příjemnou jízdu a následně hlavně spoustu zábavy na svazích a běžkařských tratích.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 22.01.2024 12:46



0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy