Tip na knihu: Jednou se to stane

Milan Skála mění naši současnost jedinou informací.


Myslíme si, že dokonale známe sami sebe, že známe naši společnost. Snad si i myslíme, že nás nic nedovede překvapit. Jsme přece lidé, jsme nejvýš na žebříčku hierarchie. Ale co když je tu něco, co nás může vykolejit, co může změnit celou společnost a zanechat nás odlišné, než jakými jsme dnes?

Už sto šedesát let víme, že časem se objeví Cosi a změní náš svět. Ale nejsme na to připraveni. Když Cosi přijde, svět začne reagovat freneticky. Sociální sítě šílí, agresivita lidí se stupňuje, strach ovládá davy, ty se ozbrojují, světoví politici opatrně vyčkávají, aby si nesnížili preference, a církev mlčí. Jen bohatí mocní začnou v pozadí jednat. Ale není to podle práva. Jde jim o hodně. O jejich majetky a skrytou moc.

Jak nás Cosi ovlivní? Zničí nás? Zahubí? Anebo nám bude prospěšné?

Román Jednou se o stane se dá označit za sci-fi, protože sci-fi prvky obsahuje. Primárně však jde o kritický pohled na lidstvo a euro-atlantskou civilizaci, která čelí velkému zjištění, jež mění všechno.

Milan Skála, účetní poradce se specializací na nemovitosti a také bývalý vedoucí tiskového útvaru Patentového úřadu, se představil jako autor promyšlených a chytrých detektivních příběhů v knihách Vymazlené vraždy (2021) a Vymazlené vraždy 2 (2022). Ale to byl teprve začátek. Nyní nastupuje svým románem, sci-fi Jednou se to stane – vizí naší současnosti, která je jen trochu odlišná od té skutečné.

Děj příběhu Jednou se to stane se začíná odehrávat v České republice, ale význam zjištění, které je zde učiněno, dalece překračuje hranice naší země. To, co se zde mění, není jen několik životů, ale jsou to životy nás všech. Dokáže opravdu jen jedna jediná informace pohnout celý světem? Jen se začtěte. Třeba se to jednou opravdu stane...

Jednou se to stane je na trhu od 3. října 2022.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/jednou-se-to-stane/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy