Zloději vyloupili dvakrát za sebou hasičárnu

Zbrojnici dobrovolných hasičů v Podolí navštívili zloději dvakrát za sebou. První návštěva skončila krádeží alkoholu za 1 700 Kč, druhá zloději uloupili cennější věci za 70 000 Kč. Policisté již zadrželi pachatele první krádeže, druhý případ stále vyšetřují.


Dva notorickí zloději, kteří si vybrali za terč zbrojnici Místního dobrovolného hasičského sboru (SDH) v Podolí, jsou nyní na tahu policie. Hasiči poprvé zpozorovali narušení své zbrojnice 15. března, kdy se zloději spokojili pouze s plastovým vědrem obsahujícím pět lahví různých druhů alkoholu. Hasiči odhadovali škodu na 1 700 Kč.

Ale tento udělal jen malou představu o tom, co se stane. Následující noc se někdo opět dostal do stejné budovy a tentokrát byla ukradena řada cennějších předmětů, včetně motorové pily, ozvučovacího systému a výčepního zařízení. Hasiči nyní odhadují škodu na 70 000 Kč, jak uvedla policejní mluvčí Miluše Zajíčková. SDH se obrátila na veřejnost o pomoc při zjišťování informací, které by pomohly při dopadení pachatelů či dohledání ukradených předmětů.

Hasiči v Podolí 17. března 2024 oznámili, že došlo k nedávnému narušení jejich zbrojnice, kde bylo uloženo mnoho vybavení a nářadí. Zloději s sebou odnesli řadu cenných předmětů, včetně motorové pily, ozvučovacího systému a výčepního zařízení.

Policie nyní potvrdila, že se jim podařilo odhalit a zadržet pachatele prvního vloupání. Čtyřicetiletý muž, který se ke krádeži přiznal, byl minulý týden obviněn z trestného činu krádeže. Jeho případ je nyní ve stádiu vyšetřování a muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Co se týče druhého vloupání, policie stále shromažďuje důkazní materiál a vyšetřuje okolnosti případu.

Tento případ je posledním v řadě incidentů, kdy došlo k útoku na majetek dobrovolných hasičů. V únoru bylo služební auto jednotky v Bohuslavicích na Šumpersku poškozeno sprejem, na kterém byly hanlivé nápisy. Pachatel se nakonec sám přiznal poté, co hasiči zveřejnili na Facebooku, že jejich fotopast pachatele zachytila.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy