Hasiči a policisté v Přerově radili řidičům a řidičkám

Na konci srpna proběhla v Přerově dopravně-bezpečnostní akce organizovaná hasiči a policisty. Hasiči mimo jiné radili řidičům, jak postupovat při nehodě, jak správně parkovat a jak tvořit záchranářskou uličku. Doporučovali také pořízení hasicího přístroje do auta. Policisté se zaměřili na rychlost v obci, používání zádržných systémů pro děti a další aspekty bezpečnosti na silnicích. Akce měla za cíl zvýšit povědomí o důležitosti dodržování pravidel silničního provozu.


Na konci srpna proběhla v Přerově společná dopravně-bezpečnostní akce, kterou organizovali policisté a hasiči. Členové Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje se věnovali řidičům a připomínali jim, jak postupovat při dopravní nehodě, ať už jsou jejími účastníky či svědky.

Dále kladli důraz na správné parkování, snížení rychlosti v blízkosti škol a školek a vysvětlení tvorby záchranářské uličky v kolonách. Součástí akce bylo i rozdávání preventivně-výchovných materiálů zaměřených na bezpečnost silničního provozu a požární ochranu.

„Řidičům jsme rovněž doporučovali pořízení hasicího přístroje do automobilu. Tento jednoduchý krok může při požáru vozidla výrazně snížit škody a zvýšit bezpečnost cestování,“ uvedli hasiči. Jen od začátku roku se hasičský sbor zúčastnil téměř stovky zásahů u požárů automobilů.

Policisté se během akce soustředili na kontrolu dodržování maximální povolené rychlosti v obci, používání zádržných systémů při přepravě dětí, kontrolu potřebných dokladů pro řízení a provoz motorových vozidel a na to, zda řidiči telefonují za jízdy. Rovněž kontrolovali, zda nedochází k řízení pod vlivem alkoholu.

Společná dopravně-bezpečnostní akce tak měla za cíl zvýšit povědomí o důležitosti dodržování pravidel silničního provozu a bezpečnostních zásad nejen mezi řidiči, ale i ostatními účastníky silničního provozu.

por. Mgr. Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
T: 777 420 107
M: lucie.balazova@hzscr.cz
M: olk.mluvci@hzscr.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy