Olomoucko ochromeno silničními opravami a uzavírkami

0

silniční opravy, uzavírky, Olomoucký kraj, dálnice D35, výměna asfaltu, blog


Na Olomoucku probíhají rozsáhlé silniční opravy a uzavírky, které zasahují do provozu v Olomouci, Přerově a Hranicích. Na dálnici D35 jsou omezení kvůli pracím směrem na Litovel a Loštice. V Mohelnici, Prostějově a dalších městech se řeší výměna asfaltu. Práce se plánují do poloviny června.

Na Olomoucku se rozjíždí rozsáhlé opravy a dopravní uzavírky, které ovlivní provoz v několika městech, včetně Olomouce, Přerova a Hranic. Řidiči a cestující na dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí již čelí omezením kvůli postupujícím pracím směrem na Litovel a Loštice.

Stejně jako loni, kdy se práce zaměřovaly na protisměr, se i letos pokračuje v pokládání nových asfaltových vrstev. Provoz je veden levým jízdním pruhem při snížené rychlosti a práce jsou naplánovány do 12. června. Pokud to počasí umožní, dělníci začínají pracovat již od 7 hodin ráno.

V Mohelnici se od neděle objeví nová těžká technika u Třebovské ulice, kde probíhají reklamní opravy sjezdů a nájezdů na základě kontroly stavu silnice první třídy. Na třech místech, kde se dálnice D35 setkává se silnicí I/35, bude vyměňován asfalt. Tyto práce potrvají zhruba týden a přinesou změny v dopravě.

Oprava Hanácké dálnice

Práce na takzvané Hanácké dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí začaly již včera. Tato významná silnice, kterou denně projede na čtyřicet tisíc vozidel, podstupuje opravy pravého pruhu, kde se odstraňují nerovnosti a pokládají nové asfaltové vrstvy. Práce by měly být hotové do poloviny příštího týdne.

Od prvního červnového týdne se začnou opravovat i část silnice I/35 mezi Teplicemi nad Bečvou a Miloticemi nad Bečvou. Dopravu budou řídit policisté nebo semafory. 'Snahou všech zúčastněných stran bude co nejméně ovlivňovat provoz,' uvedl mluvčí krajské správy Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal.

Opravy v Přerově a dalších městech

V Přerově začala v pondělí oprava ulice Komenského, kde ŘSD nechává opravit asfaltové vrstvy na frekventované silnici. Část ulice je zcela uzavřena a řidiči musí využívat objízdné trasy. Uzavřena je také ulice Kratochvílova a Wurmova ve směru na ulici Komenského.

Opravy probíhají také v Hranicích na Hranické ulici a na třídě Československé armády, kde dopravu řídí semafory a dočasné dopravní značení. Řidiči projíždějící Hranicemi se musí připravit na zpomalení a možné kolony, zejména u benzinové stanice Orlen směrem z centra.

Zpomalený provoz v Olomouci

V Olomouci tento týden začínají práce na několika frekventovaných místech, včetně stavby cyklostezek v ulicích Vídeňská a Aksamitova. Práce by měly trvat až do srpna a zasáhnout i cyklisty.

Řidiči musí počítat se snížením rychlosti v Krapkově ulici a na třídě Svornosti, kde byla zavedena zóna 30. Tato zóna nyní zahrnuje území ohraničené ulicemi Foerstrova, třída Míru, Litovelská, Krapkova a Štítného.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář