Moravičany: Modernizace úpravny vody zvýšila kapacitu na 1200 m3

Modernizace úpravny vody v Moravičanech přinesla zvýšenou spolehlivost a kapacitu. Nová technologie zjednodušila provoz a zvýšila kapacitu nádrží na 1200 m3. Moravičanské jezero je kvalitním zdrojem pitné vody. Investice dosáhly 60 milionů korun.

0

Před týdnem

Olomoučtí žáci vysbírali 2 437 starých mobilů

Žáci v Olomouckém kraji vysbírali téměř 2 500 starých mobilů v rámci akce "Odlož mobil ve škole". Přesně 2 437 telefonů odnesli do škol během května. Akci organizovalo hejtmanství s ASEKOLem. Odměny činily 75 tisíc korun a tři hodnotné věcné ceny pro studenty.

0

Před 3 týdny

Brankářská krize Sigmy - nový trenér, nové naděje

Gólmanské problémy SK Sigma Olomouc pokračují. Brankář Matúš Macík udělal několik chyb, Tomáš Digaňa také zklamal a Jakub Trefil nedostal šanci. Trenér brankářů Lovásik odešel, nový trenér je Otakar Novák. Sigma hledá stabilitu v bráně, zváží hostování a příchody brankářů.

0

Před 3 týdny

FNOL otevírá moderní P4 pavilon pro lepší onkologickou péči

Fakultní nemocnice Olomouc (FNOL) otevře nový pavilon P4, aby zlepšila onkologickou péči. Projekt umožní rozšíření chemostacionářů, zvýšení kapacity ambulancí a oddělení preventivní onkologie.

0

Před 4 týdny

Řidič zdemoloval kapli sv. Anny v Přerově

Řidič narazil do barokní kaple sv. Anny v Přerově, což způsobilo její zdemolování. Svědci poskytli první pomoc a hasiči ošetřovali zraněného řidiče do příletu záchranného vrtulníku. Řidič byl převezen do nemocnice mimo ohrožení života. Příčina nehody je předmětem policejního šetření.

0

Před měsícem

Velká Bystřice je cyklistický ráj

Velká Bystřice na Olomoucku se stala cyklisticky nejoblíbenějším místem regionu s přes 200 tisíci ročně projíždějícími cyklisty. Region reaguje změnou značení cyklostezek a investicemi do nové infrastruktury.

0

Před měsícem

TJ Sokol Šternberk posiluje tým pro další sezónu

TJ Sokol Šternberk zůstává v české volejbalové extralize. Přes splnění náročných podmínek pro setrvání tým obměňuje svůj kádr a posiluje hráčský i realizační tým, aby zajistil lepší budoucí výsledky po neúspěšné sezóně. Klub má podporu od fanoušků i vedení.

0

Před měsícem

Olomouc ocenila osobnosti a instituce roku 2023

Článek Ceny města Olomouce 2023 popisuje udělení ocenění významným osobnostem za jejich přínosy ve vědecké, kulturní, sportovní a společenské oblasti. Mezi oceněnými jsou Pavel Hekela, Miroslava Hellová, Milan Kolář a Jiří Švancara.

0

Před měsícem

Průmyslové zóny na Moravě lákají investory

Ve střední a severní Moravě vznikají průmyslové zóny, přitahující investory z ČR a zahraničí. Mošnov u Ostravy láká například italský výrobce elektrických vodičů IRCE. Průmyslový park v Mošnově je díky dobré dopravní dostupnosti atraktivní pro tuzemské i zahraniční firmy.

0

Před 2 měsíci

Univerzita Palackého uvítá mistryně gymnastiky

V neděli 9. 6. 2024 se na Univerzitě Palackého v Olomouci uskuteční šampionát v estetické skupinové gymnastice. Přibližně 50 družstev a 450 gymnastek se utká o titul mistryně ČR. Vyvrcholením bude soutěž juniorek a žen, které budou bojovat o postup na světový šampionát v Estonsku.

0

Před 2 měsíci

Fialova vláda schválila nový atomový zákon

Vláda Petra Fialy schválila novelu atomového zákona zaměřenou na rychlejší výstavbu jaderných bloků a zjednodušení povolovacích procesů. Zároveň byl projednán návrh zákona o Národní rozvojové bance a třetí antibyrokratický balíček. Ovocnářům a vinařům zasaženým mrazy by mohla pomoci záruka za dluhy Rozvojové banky.

0

Před 2 měsíci

Kraj reklamuje odbyté silnice

Policejní vyšetřování ze loňského roku odhalilo potenciální manipulaci s krajskými dopravními zakázkami, na kterých se podílelo 13 lidí. Důkazy nyní ukazují, že silnice, které jsou součástí vyšetřování, jsou nepřímo poškozené.

0

Před 2 měsíci

Hrušky a jablka nejhůře postiženy mrazem

Mrzlo naprosto po celém Česku. Na ovoci jsou to škody v řádech desítek procent. Nejhůře dopadly hrušky, kterých se ztráty pohybují v rozmezí 70 až 80 procent.

0

Před 2 měsíci

Olomouc je město s největším podílem infikovaných klíšťat

Průzkum klíšťat v České republice ukázal, že 61% klíšťat v Olomouci je infikováno. Toto město má největší podíl infikovaných klíšťat mezi všemi krajskými městy. Výzkum ukázal, že riziko infekce klíšťaty je vyšší v městských parcích a zahradách než v lesích.

0

Před 2 měsíci

Veřejnou dopravu v Olomouckém kraji doplní autobusy na zavolání

Olomoucký kraj zvažuje zavedení "poptávkové dopravy" pomocí mikrobusů a osobních vozidel místo prázdných autobusů. Cestující by si dopravu objednali prostřednictvím aplikace nejméně jeden až dva dny předem.

0

Před 3 měsíci