Letní kino v Přerově: Deky vpředu, židličky vzadu

Letní filmové večery osvěží kulturní život v Přerově. Projekce se budou konat v parku Michalov, u Laguny a v Předmostí, a každý divák si přinese vlastní sezení. Ti s dekami budou vpředu, s židličkami vzadu.

0

Před 3 týdny

Přemyslovci znovu naživu. Digitální tváře a pohřební schrány v Olomouci

Arcidiecézní muzeum Olomouc otevírá výstavu "Pochováni byli uprostřed chrámu," která pomocí fotogrammetrie a DNA analýzy představuje digitální rekonstrukce obličejů Přemyslovců.

0

Před měsícem

Czech Challenge Tour přináší cyklistická dobrodružství po celé ČR

Přehledy nadcházejících cyklistických závodů Czech Challenge Tour pro amatérské nadšence cyklistiky. S délkami tratí do 80 km se akce konají v různých malebných částech ČR, přičemž každý závod nabízí jedinečné scenérie a náročné trasy. Etapy startují po 11. hodině a účastníky mohou podpořit rodiny a přátelé.

0

Před měsícem

Ostravští atleti míří na mistrovství Evropy

Ostravští atleti se pilně připravují na nadcházející mistrovství Evropy. Mezi hlavní postavy patří nadějný oštěpař, jenž analyzoval svou formu po přípravném soustředění a cílem je přístupit v Římě v nejlepší kondici. V boji se silnými soupeři, jako je Julian Weber, věří, že klíčová bude precizní příprava.

0

Před měsícem

Euforie v Česku díky mistrovství světa v hokeji

Česká republika se ponořila do vlny euforie díky mistrovství světa v hokeji, konanému v pražské O2 areně. Premiér Fiala chválil akci jako fantastickou reklamu pro zemi, zatímco hokejisté jako Roman Červenka oslavovali úspěchy s fanoušky.

0

Před měsícem

Česko do 10 let končí se spalováním uhlí

Ministr životního prostředí Petr Hladík oznámil, že do deseti let Česko zcela ukončí spalování uhlí. Nový dotační program na výměnu uhelných kotlů začne po skončení aktuální dotace. Kritici upozorňují na nespravedlnost pro ty, kteří nedávno investovali do ekologických uhelných kotlů.

0

Před 2 měsíci

Zemědělští studenti z Českého Těšína na chmelnici

Studenti zemědělské školy z Českého Těšína se aktivně podílejí na pracích v chmelnici. Rostliny prožívají extrémní teplotní výkyvy, což způsobilo předčasný růst chmele, který zbrzdily následné mrazy. Pracovníky komplikuje silný vítr, který rostliny často sfoukává ze svých míst.

0

Před 2 měsíci

Solární multifunkční stojan ve Flora Food Parku

Ve Flora Food Parku v Olomouci byl nainstalován multifunkční stojan. Jeho využití ocení návštěvníci parků a obyvatelé města. Stojan je napájen solární energií a je vybaven řadou prvků, jako jsou zásuvky, USB porty, držáky pro telefony a nástroje pro opravy kol.

0

Před 2 měsíci

Komentátor Milan Antoš vážně zraněn při nehodě u Letňan

Po vážné dopravní nehodě nedaleko stanice metra Letňany je bývalý hokejista Milan Antoš v nemocnici se závažnými zraněními, včetně deseti zlomenin a protržené plíce. Nehodu způsobil řidič odbočujícího vozidla, který Antoše pravděpodobně přehlédl.

0

Před 2 měsíci

Proti komárům v Litovelském Pomoraví použijí drony

Obce v Litovelském Pomoraví se snaží minimalizovat riziko komářích kalamit prostřednictvím projektu Mosprema, který vede tým expertů z Univerzity Palackého.

0

Před 2 měsíci

V Zábřehu byla otevřena nová stanice záchranné služby

Olomoucký kraj investoval více než 40 milionů korun. Ze stavby, která začala v loňském roce, poskytuje moderní zázemí pro personál i techniku. Objekt je energeticky úsporný a část nákladů pokryla dotace z EU. Další stanice plánují ve Šternberku, Jeseníku a Javorníku.

0

Před 3 měsíci

Místo jízdního řádu autobusy na objednávku

Poptávková veřejná doprava s využitím mikrobusů a virtuálních zastávek je zkoumána v Olomouckém kraji. Studie, která má zjistit, jak by se tento koncept uplatnil v regionu, by měla být dokončena v červnu.

0

Před 3 měsíci

Josef Nuzík se ujal arcibiskupského úřadu

Inaugurace proběhla za přítomnosti asi 2000 věřících v katedrále, dalších 1500 sledovalo obřad na obrazovkách. Celkem 24 biskupů z ČR i ze zahraničí a stovka rodinných příslušníků přijelo na slavnostní událost.

0

Před 3 měsíci

Přihlášky odhalují zájem o gymnázia a populární obory

Poprvé v historii mohli žáci upřednostnit střední školy, na které chtějí nastoupit po prázdninách. Celkem je v regionu otevřeno 7 710 míst, o které se uchází 6 117 deváťáků. Nejžádanější jsou gymnázia, zvláště s rozšířenou výukou jazyků nebo sportovní přípravou.

0

Před 3 měsíci

Překopnout plynovod se může značně prodražit

Společnost GasNet hlásí 444 případů vnějšího narušení plynárenských zařízení v roce 2020, většinou kvůli neodborným zemním a výkopovým pracím. Poničené plynovody představují zdravotní riziko a finanční zátěž v milionech korun.

0

Před 3 měsíci