ČT natáčí na Olomoucku pohádku Tři princezny

Česká televize natáčí pohádku "Tři princezny" s Josefínou Markovou, Dorotou Slajerovou a Sárou Černochovou. Režie Tomáš Pavlíček. Příběh plný dobrodružství, kde princezny bojují se zlem, natočen na historických místech. Scénář Hana Cielová a Zdeněk Jecelín.


Česká televize oznámila, že natáčí novou pohádku pod názvem 'Tři princezny'. Hlavními postavami jsou Sofie, Leona a Flora – každá z nich má své jedinečné vlastnosti a na diváky tedy čeká příběh plný dobrodružství a náročných výzev. V hlavních rolích se představí Josefína Marková, Dorota Slajerová a Sára Černochová.

Scénář pohádky má atmosféru a napětí díky postavám, které se od sebe povahově výrazně liší. Zajímavostí této pohádky je, že tentokrát budou se zlem bojovat princezny, a ne princové. To přináší do příběhu osvěžující prvky a netradiční řešení ve střetu s katastrofální královnou Mortanou.

Režie novinky se ujal Tomáš Pavlíček, který v minulosti natočil oceněné filmy jako 'Parádní pokecal' a 'Chata na prodej'. Pavlíček otevřeně přiznal, že natáčení pohádky bylo jeho velkým snem a že hlavním prvkem jeho vyprávění bude spolupráce – princezny se budou řídit mottem 'Jedna za všechny, všechny za jednu'.

Scénář, za kterým stojí scenáristka Hana Cielová a dramaturg Zdeněk Jecelín, nabízí divákům napínavý příběh tří diametrálně odlišných sester. Sofie, ztvárněná Josefínou Markovou, je chytrá a zajímá se o alchymii. Flora, kterou hraje Sára Černochová, přes svou nepříliš bystrost vyniká svou krásou a lehkostí bytí. Třetí princeznou je Leona v podání Doroty Slajerové, která je nebojácná a chrání svoje sestry s mečem v ruce.

V pohádce 'Tři princezny' se objeví i další známé tváře jako Josef Trojan, Klára Melíšková, Martin Pechlát, Cyril Dobrý, Anna Císařová, Vojtěch Vondráček a Michal Isteník. Felix, romantický princ, kterého ztvární Josef Trojan, představuje mladého muže s bohatým vnitřním světem, který se však ne vždy odráží v jeho vnějších činech.

Natáčení probíhá na několika krásných a historicky významných místech včetně zámku Hrubý Rohozec, hradu Bouzov, Tiských skal, lomu Homolák i na lokalitách jako Skryjská jezírka a Malá a Velká Amerika.

Pohádka 'Tři princezny' slibuje být nejen dobrodružná, ale také plná humoru, krásných lokací a nádherných kostýmů. Bude to příběh o odlišných hrdinkách, jejich odvaze a vzájemné podpoře, který zaujme diváky všech věkových kategorií.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024