Festival Baroko 2023

Festival Baroko 2023 láká na bohatý program zahrnující virtuózní houslové sonáty, klavírní tria, recitály a premiéry českých zpěvoher a komorních oper inspirovaných barokními librety. Tento prestižní festival získal evropskou známku kvality EFFE za vynikající práci v oblasti umění


1. červen 2024 19:00 – 12. červen 2024 20:00

Letošní ročník festivalu Baroko láká svým rozmanitým programem všechny milovníky hudby a umění. Návštěvníci se mohou těšit na virtuózní houslové sonáty, klavírní tria a recitály. Vedle těchto tradičních hudebních žánrů festival představí i premiéry českých zpěvoher a komorních oper inspirovaných slavnými barokními librety.

Tento výjimečný festival byl oceněn evropskou známkou kvality EFFE (European Festival Association), která je udělována pozoruhodným uměleckým festivalům. EFFE ocenění znamená uznání za vynikající práci v oblasti umění, zapojení umělecké komunity i veřejnosti a za mezinárodní otevřenost festivalu.

Festival Baroko organizuje Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci ve spolupráci s několika významnými partnery. Mezi ně patří Vlastivědné muzeum v Olomouci, spolek Ensemble Damian, Univerzita Palackého v Olomouci, Městské kulturní zařízení Uničov a Handkeho spolek. Společně se snaží vytvořit nezapomenutelné zážitky pro všechny návštěvníky festivalu.

Program festivalu je navržen tak, aby uspokojil jak znalce barokní hudby, tak i ty, kteří s ní teprve začínají. Virtuózní houslové sonáty a klavírní tria představí špičkové hudebníky, kteří vás vtáhnou do světa barokní hudby. Navíc se můžete těšit na unikátní recitály a živé interpretace slavných barokních literárních děl.

Premiéry českých zpěvoher a komorních oper na tento ročník festivalu přinesou zcela novou dimenzi. Tyto představení kombinují divadelní a hudební prvky a oživují staré barokní texty moderními interpretacemi. Tím se Festival Baroko stal jedinečnou příležitostí pro všechny milovníky divadla a hudby, kteří hledají zajímavé a neotřelé umělecké zážitky.

Organizátoři věří, že festival přispěje k rozvoji kulturního života v regionu a přiláká nejen místní obyvatele, ale i návštěvníky z celého světa. Díky spolupráci s různými kulturními a vzdělávacími institucemi je festival nejen prestižní událostí, ale také místem, kde se setkávají odborníci a široká veřejnost, aby společně oslavili krásu barokního umění.

Festival Baroko 2023 slibuje nezapomenutelné zážitky a kvalitní kulturní program, který potěší jak příznivce tradiční hudby, tak milovníky inovativních uměleckých představení. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost ponořit se do světa barokní hudby a divadla.


Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Řemesko je OK

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024