Fotopasti odhalují znečišťovatele u zahrádkářské kolonie

Vedoucí oddělení odpadu technických služeb Přerov je znepokojen množstvím odpadu, který se hromadí kolem popelnic v zahrádkářské kolonii. Problém monitorují pomocí fotopastí, aby odhalili osoby, které odpad neukládají do kontejnerů.


Vladimír Klech, vedoucí oddělení svazu odpadu přerovských technických služeb, je znepokojen tím, co spatřil u jednoho z kontejnerů v zahrádkářské kolonii v Lověšicích, která je částí Přerova. Popelnic není třeba vyprázdnit, neboť jejich obsah se hromadí mimo ně. „Kolem popelnic se válí nepořádek, náhodně shozený téměř jak kdyby byl odpadkem vedlejším,' nedokáže skrýt své rozčarování Klech.

Kritická lokalita byla vybrána pro sledování pomocí fotopastí, které byly instalovány do korun stromů. Díky on-line přenosu informací se ztráta kamery stal ohroženým pokladem. „I kdyby kamera zmizela, známe jejího zloděje,' vysvětluje s poklesnutým hlasem Klech.

Fotopasti, díky svému dokonalému nočnímu vidění a nepřetržitému chodu, úspěšně odhalily několik osob, které odpad mimo kontejnery odkládaly. „Na záznamech je patrné, že někteří přijíždějí autom, na němž lze jasně identifikovat SPZ či i logo firem,' vypočítává klady použití fotopastí Tomáš Lolek, ředitel přerovských technických služeb.

Technické služby zaplatily za fotopasti 32 tisíc korun. Pokud se ukáže, že jsou efektivní, plánuje ředitel Lolek jejich další nákup.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy