Hrad Bouzov odhaluje nový prohlídkový okruh s apartmá arcivévody Evžena

Hrad Bouzov nabízí nový prohlídkový okruh s dosud nepřístupnými částmi. Návštěvníci uvidí umělecké předměty a věci denní potřeby Řádu německých rytířů. Hlavním tahákem je apartmá arcivévody Evžena, který dal hradu současný vzhled. Zájemci si mohou prohlédnout i nové exponáty a prostory.


Hrad Bouzov, sídlo Řádu německých rytířů, nabízí návštěvníkům nový prohlídkový okruh, který je zavede za hranice běžně přístupných částí hradu. Návštěvníci mohou nyní spatřit umělecké předměty i věci denní potřeby členů tohoto rodu, které dosud nebyly veřejnosti dostupné. Jedním z hlavních taháků je soukromé apartmá arcivévody Evžena, dárce současného romantického vzhledu hradu.

„Bouzek jako takový nebyl domovem habsburského rodu, ale sloužil jako sídlo velmistra Řádu německých rytířů. To nás staví do odlišného postavení v porovnání s ostatními hrady a zámky, které představují bydliště habsburských rodin,“ vysvětluje kastelánka Zuzana Šulcová před branou hradu, kde se tvoří fronty turistů.

Nové prohlídkové trasy, nazvané Arcivévodův okruh, propojují různé části hradu, které byly dosud uzavřené. „Otevřeli jsme reprezentativní letní sídlo arcivévody Evžena, čímž jsme obohatili základní prohlídkovou trasu. Návštěvníci se mohou seznámit i s upomínkami na některé členy rodiny Evžena,“ doplňuje Šulcová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy