Přístup k Rešovským vodopádům během kácení zachován

Přístup k vodopádům z jižní strany z Rešova a Valšovského Dolu bude zachován, i když lesníci plánují kácení stromů kvůli kůrovcové kalamitě. Stromy staré až 150 let jsou nyní nestabilní a nebezpečné, což ohrožuje návštěvníky. Kácení proběhne zhruba po dobu tří měsíců.


Přístup k vodopádům z jižní strany zůstává zachován, lesníci budou kácet stromy

Milovníci přírody mohou být klidní - přístup k vodopádům z jižní strany z Rešova a Valšovského Dolu bude zachován. Podle mluvčího uničovské radnice Marka Juráně lesníci plánují kácení stromů v tomto okolí po dobu zhruba tří měsíců.

Záměr kácení je reakcí na zhoršený stav stromů, které zasáhla kůrovcová kalamita minulých let. 'Jde o lesní porosty, které jsou částečně staré až 150 let,' uvedl Juráň. Dodal, že stromy jsou v současnosti velmi nestabilní, což je nebezpečné pro návštěvníky této oblasti.

Podle Juráně je třeba především zabránit nebezpečí, které hrozí poškozením stromů extrémními povětrnostními podmínkami. 'Kromě odlomení větví může dojít i k pádu celých stromů, čímž se ohrožuje zdraví lidí, kteří by se v zóně pohybovali,' vysvětlil.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy