Stovky diváků na přerovském cvičení Sokolů: 94letá Zdeňka Koluchová září

Stovky lidí se v sobotu shromáždily na přerovském stadionu, aby sledovaly cvičení Sokolů. Vystupovaly děti i dospělí, nejstarší účastnicí byla 94letá Zdeňka Koluchová. Přerovský slet je jedním z největších krajských srazů.


Stovky lidí se v sobotu odpoledne shromáždily na tribuně přerovského městského stadionu, aby sledovaly cvičení Sokolů. Na travnatém hřišti se předváděly jak děti, tak dospělí v různě náročných sestavách.

„Cvičíme skladbu s názvem Před kamerou. Obsahuje řadu náročných prvků, jak silových, tak koordinačních. Pocházíme ze župy Moravskoslezské a ze župy Beskydské Jana Čapka,“ uvedl Tomáš Vachutka, jeden ze cvičících.

Nejstarší účastnicí byla 94letá Zdeňka Koluchová, členka sokolské župy Středomoravské-Kratochvilovy v Přerově. Sokol je s ní spjat celý život. „Do Sokola mě poprvé vzala teta v roce 1934. Nejvíce mě tehdy zaujalo houpání na kruzích,“ vzpomíná Koluchová.

Podle Petra Doudy, starosty župy Středomoravské-Kratochvilovy, se přerovský slet řadí mezi největší letošní krajské srazy co do počtu účastníků.

„Pro Sokol je to obrovský svátek, protože se koná jen jednou za šest let, což je méně často než olympiáda. To se odráží i na počtech účastníků. V Praze to pak bude skoro 20 tisíc lidí, což je ohromující,“ řekl Douda.

Celonárodní Sokolský slet se uskuteční na přelomu června a července v Praze.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Řemesko je OK

Hlavní zprávy