Český tým klesá na žebříčku FIFA: Nový šampion si polepšil, Hašek čeká na premiéru

Český národní fotbalový tým klesl o jedno místo na 40. pozici v únorovém vydání žebříčku FIFA. Elitní desítka zůstala beze změn. Český celek bude mít možnost zlepšit svou pozici v březnových zápasech s Norskem a Arménií.


V únorovém vydání žebříčku FIFA došlo ke změnám ve světovém pořadí fotbalových reprezentací, které ovlivnily i pozici českého národního týmu. Česká republika klesla o jedno místo a nyní se nachází na 40. místě, zatímco v prosinci loňského roku byli na 39. příčce. Změny v žebříčku jsou zapříčiněny africkým a asijským šampionátem, který se konal v lednu a únoru.

Elitní desítka zůstala ve stejném pořadí jako v prosinci. První změna nastala na 12. příčce, kam se posunulo Maroko. Před Česko se dostaly Nigérie, vítěz asijského mistrovství Katar a nový africký šampion Pobřeží slonoviny. Naopak, za český národní tým klesly Tunisko a Alžírsko.

Český celek odehraje první letošní zápasy na konci března. Nejprve 22. března nastoupí v Norsku a o čtyři dny později v dalším přípravném utkání přivítá Arménii. Trenér Ivan Hašek, který nahradil Jaroslava Šilhavého, si odbude obnovenou premiéru u národnímu mužstva. Hašek již český tým krátce vedl v roce 2009.

Mezi největší posuny v únorovém vydání žebříčku patří Angola, která poskočila o 24 míst na 93. pozici. Katar si polepšil o 21 příček, zatímco Indie a Guinea Bissau klesly o 15 míst. Příští vydání žebříčku zveřejní FIFA 4. dubna.

První desítka žebříčku FIFA zůstává beze změn: Argentina, Francie, Anglie, Belgie, Brazílie, Nizozemsko, Portugalsko, Španělsko, Itálie a Chorvatsko. Na dalších příčkách následují Uruguay, Maroko, USA, Kolumbie a Mexiko. Německo, které bylo považováno za jednoho z favoritů v předchozích letech, kleslo na 16. místo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy