Feyenoord s Lingrem remizoval v Evropské lize

Feyenoord remizoval v Evropské lize 1:1 s AS Řím, s brankou od Lukaka, který má 21 gólů v posledních 18 utkáních. AC Milán porazil Rennes 3:0 s Loftus-Cheekovým 2 góly. Sporting Lisabon vítězí 3:1 nad Young Boys Bern, Benfica Lisabon zvítězila 2:1 nad Toulouse. Ve hře je knockout round play-off first legs.


V repríze finále Konferenční ligy z roku 2022 se střetly týmy Feyenoord Rotterdam a AS Řím. Utkání, které proběhlo ve čtvrtek večer, skončilo nerozhodně 1:1. Paixao otevřel skóre v nastavení první půle díky hlavičce, avšak soupeř pražské Slavie z podzimní skupiny dokázal po změně stran vyrovnat.

Krátce po Lingrově příchodu z lavičky, se v 67. minutě prosadil belgický útočník Lukaku, který rovněž vstřelil gól hlavou. Lukaku tak zaznamenal 21 branek v posledních 18 zápasech Evropské ligy. V aktuálním ročníku se trefil už pošesté.

V zápase AC Milán - Rennes se Loftus-Cheek trefil poprvé po půlhodině hry a ve 48. minutě anglický záložník přidal druhý gól. Krátce nato se za AC prosadil i Rafael Leao. „Rossoneri“ protáhli sérii bez porážky na šest soutěžních zápasů, z toho popáté zvítězili.

Sporting Lisabon si vytvořil dobrou pozici do odvety po výhře 3:1 nad Young Boys Bern. Lisabonský tým se dostal do vedení ve 31. minutě Amendovým vlastním gólem a Gyökeres zvýšil z penalty. Ještě před pauzou snížil Ugrinic, ale krátce po změně stran přidal třetí branku hostů Inácio.

Benfica Lisabon vydřela vítězství 2:1 nad francouzským Toulouse. Di María vstřelil gól z pokutového kopu v 68. minutě a poslal tak domácího favorita do vedení. Chvíli nato odpověděl Desler, ale až v osmé minutě nastavení po vyloučení hostujícího Mawissy proměnil argentinský mistr světa Di María i druhou penaltu.

V dalším utkání Braga nestačila na ázerbájdžánský celek Karabach a prohrála doma 2:4. Šachtar Doněck remizoval s Marseille 2:2, Lens zase s Freiburgem 0:0. Výsledkem 1:3 skončil zápas Young Boys Bern proti Sporting Lisabon a Benfica Lisabon zvítězila nad Toulouse 2:1.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy