Krejčíková kvůli zranění opouští turnaj v Dubaji: Vzpomínky a propad v žebříčku

Tenistka Barbora Krejčíková nebude obhajovat svůj titul v Dubaji kvůli zranění zad. Její absence způsobí propad startovky a pokles ve světovém žebříčku. Spolu s ní se odhlásila i Naomi Ósakaová, což zpochybňuje přítomnost velkých jmen na turnaji.


Tenisová hvězda Barbora Krejčíková nebude moci obhajovat svůj triumf na prestižním členském turnaji v Dubaji kvůli zranění zad. Ročník 2022 tak bude bez jedné ze svých největších hvězd a fanoušci se mohou smutně ptát, zda se bývalá světová jednička dokáže vrátit do formy.

'Nebylo to snadné rozhodnutí, zvlášť proto, že mám na tento turnaj příjemné vzpomínky a měla jsem velká očekávání. Moje zranění zad však vyžaduje delší čas na léčení,' uvedla Krejčíková ve svém prohlášení. Její absence ve Spojených arabských emirátech zřejmě způsobí propad startovky.

Krejčíková osiřela po loňském roku, kdy se jí podařilo získat titul poté, co porazila Polku Igu Šwiatekovou, Arynu Sabalenkovou z Běloruska i Američanku Jessicu Pegulaovou na silně obsazeném turnaji kategorie WTA 1000. Česká šampionka bude muset bohužel čelit poklesu ve světovém žebříčku z 12. místa o několik pozic díky neobhájeným bodům za loňský výkon.

Spolu s Krejčíkovou se z turnaje odhlásila i čtyřnásobná grandslamová šampionka Naomi Ósakaová z Japonska. Ta se na kurt vrátila po mateřské pauze, aby ve čtvrtek ve čtvrtfinále v Dauhá podlehla Karolíně Plíškové.

Dubajský turnaj tak přichází o další velká turnajová jména, která by jinak mohla nahradit Krejčíkovou ve světovém žebříčku. Je třeba se ale ptát, zda je to jen náhoda nebo ukazatelem, že sezóna 2022 bude plná překvapení a nečekaných odstoupení.

Barbora Krejčíková, vítězka turnaje šampionů z roku 2021, má před sebou nelehký úkol - překonat zranění a vrátit se na vrchol ženského tenisu. Doufejme, že zdravotní problémy ji nezastaví a brzy se znovu uvidíme v akci, jak na kurtu, tak při plnění svých velkých očekávání.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy