Quincy Promes: Král střelců a pašerák kokainu? Fotbalista dostal 6 let vězení

Fotbalista Quincy Promes pokračuje v kariéře v ruském klubu Spartak Moskva navzdory odsouzení k šesti letům vězení za pašování kokainu v Nizozemsku. Promes byl již dříve trestán za rvačku se svým bratrancem. Jeho pozice ve Spartaku zůstává nezměněna, což vyvolává otázky o etice sportovních klubů a sportovců na veřejnosti.


Quincy Promes má za sebou úspěšnou kariéru ve fotbale, včetně působení v ruském Spartaku Moskva a nizozemském Ajaxu Amsterdam. Avšak jeho úspěchy ve fotbale zůstávají zastíněny jeho kontroverzemi mimo hřiště. V minulosti byl Promes odsouzen k 18 měsícům vězení za rvačku se svým bratrancem, kterého bodl do kolena a vážně ho zranil. Poté se přestěhoval z Nizozemska do Ruska, kde již dříve hrál. Ale tentokrát čelí ještě vážnějším obviněním.

Na Valentýna byl Quincy Promes odsouzen k šesti letům vězení v Amsterdamu za účast na pašování kokainu. Přes přístav v Antverpách bylo v lednu 2020 zachyceno více než tunu drogy, která byla ukrývána ve dvou zásilkách soli z Brazílie. Promese usvědčily telefonní odposlechy a jeho popularita u veřejnosti a schopnost ovlivnit fanoušky na sociálních sítích mu přitížila. Soudce ve svém rozhodnutí uvedl: „Je problematické, že se (Promes) snaží zvýšit své bohatství a možná i prestiž v určitých kruzích zapojením do velkých mezinárodních transportů drog.“

Samozřejmě, Promes nebyl přítomen u soudu, protože zůstává v Moskvě, kde hraje za Spartak. Jeho právní zástupci uvedli, že se Promes odvolá proti rozsudku. Navzdory těmto problémům se Promesovi daří udržet si pozici v týmu Spartak Moskva. Poslední sezonu dohrával s kapitánskou páskou, a podle průzkumu mezi fanoušky by se ho klub neměl zbavovat i přes jeho skandály. Ironicky, Prison FC „podepsal“ s Promesem další smlouvu právě po jeho odsouzení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy