Sobotní super-G zrušen kvůli sněhu: Ledecká na čekání

Druhý super-G Světového poháru ve Val di Fassa byl zrušen kvůli sněžení, což znemožnilo účast české lyžařky Ester Ledecké. Zrušení závodu také ovlivnilo švýcarskou závodnici Laru Gutovou-Behramiovou, která ztrácí možnost zvýšit náskok v celkovém pořadí.


Česká lyžařská reprezentantka Ester Ledecká se ani podruhé nedostala na start závodu ve Světovém poháru ve Val di Fassa. Druhý super-G, který měl nahradit sobotní zrušený program, byl opět odvolán kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám.

Páteční sněžení donutilo organizátory přesunout sobotní super-G na neděli, s nadějí, že budou mít více času na přípravu tratě. Bohužel jejich plány překládalo další noční sněžení, které znemožnilo upravit trasu pro závodní soutěž.

V předešlém období závodění Ledecká zaznamenala poměrně úspěšný výkon v Crans Montaně, kde obsadila osmé místo v superobřím slalomu a získala tak nejlepší výsledek v tomto ročníku Světového poháru. V průběžném pořadí disciplíny je nyní dvacátá.

Zrušení závodů mělo vliv nejen na Českou lyžařku, ale i na švýcarskou závodnici Laru Gutovou-Behramiovou, která tak přišla o velkou příležitost zvýšit náskok v celkovém pořadí Světového poháru. Gutová-Behramiová aktuálně vede ve Světovém poháru, známé americké soupeřce Mikaele Shiffrinové se zraněním kolena se tak ztěžuje možnost získat zpět ztracené body. Shiffrinová aktuálně ztrácí na Gutovou-Behramiovou 205 bodů.

Ačkoli je pro fanoušky a závodníky zrušení závodů zklamáním, bezpečnost sportovců má vždy přednost. Organizátoři musí zajistit, že podmínky na sjezdovce jsou optimální pro soutěž. Bohužel v případě super-G ve Val di Fassa se naskytla série nepříznivých sněhových podmínek, které neumožnily účast lyžařek na závodě. Pro následující závody držíme palce, aby se situace zlepšila a závodníci mohli opět bojovat o cenné body ve Světovém poháru.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy