Týraná zvířata a zoufalý život u chovatele

Veterinární inspektoři objevili v městě Litovel domácnost s děsivými podmínkami pro zvířata. Mezi nimi patnáct psů, zamořených blechami, vyhublých štěňat s parazity a ovce krmené těstovinami. Případ je předán policii.


Zvířata trpí ve městě Litovel! Veterinární inspektoři při jedné ze svých kontrol objevili domácnost, kde se pro živýčichy nabízí děsivá podmínky. Chovatel v domě choval patnáct psů, z toho čtyři dospělé křížence a jedenáct štěňat, a na dvoře další dva neoznačené ovce a dvě jehňata. Situace byla alarmující, a proto byla záležitost předána policii k prošetření.

Petr Vorlíček, mluvčí Státní veterinární správy, uvedl: 'U všech psů bylo zjištěno silné zamoření blechami, znečištění srsti výkaly a močí. Štěňata byla vyhublá a měla vnitřní parazity a většina jedinců byla ve špatném výživném stavu.' Domácí prostředí bylo plné nečistot a interiér silně páchl řpavkem. Psi neměli k dispozici žádné suché a čisté místo pro ležení a spánek, a ve chvíli kontroly nebylo ani připraveno žádné krmení pro tato zvířata.

Ovce žily venku v nebezpečných podmínkách, obklopené odpadem a různými předměty, o které se mohly poranit. Vorlíček popisuje: 'V době kontroly měly ovce jako krmení k dispozici jen absolutně nevhodné těstoviny, žádné seno ani vodu. Byly ve zhoršeném výživném stavu, jevily známky apatie a měly nadmutá břicha.'

Veterinární inspektoři posoudili stav zvířat jako zcela nevyhovující a navrhli jejich okamžité umístění do náhradní péče. Na základě tohoto návrhu rozhodli pracovníci litovelské radnice o předběžné náhradní péči. Ještě téhož dne ve večerních hodinách byla zvířata převezena do náhradních chovů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy