Zadina rozhořčuje hokejový večer: Góly, nahrávky a šťastná čtvrtá lajna

Český útočník Filip Zadina zazářil ve středečním utkání NHL mezi San Jose Sharks a Calgary Flames. Vstřelil dva góly a přidal dvě asistence, což pomohlo Sharks porazit Calgary 6:3 a posunout se na osmé místo v Západní konferenci. Výborný výkon předvedl také český gólman David Rittich, který pomohl Los Angeles Kings k výhře nad New Jersey Devils.


Ve středečním utkání NHL mezi San Jose Sharks a Calgary Flames ukázal český útočník Filip Zadina, že na něj stojí za to dát pozor. Pardubický rodák se během zápasu zapsal do statistik čtyřmi body, když vstřelil dva góly a přidal také dvě asistence. Díky jeho výkonu dokázali Sharks porazit Calgary 6:3 a posunuli se tak na osmé místo ve Západní konferenci.

Zadina ve druhé třetině připravil góly pro Mikaela Granlunda a spoluhráče ze čtvrté útočné formace Justina Baileyho. Ve třetí části se dvakrát prosadil sám. „Naše lajna v posledních zápasech příliš nebodovala, ale dnes jsme byli odměněni za tvrdou práci. Je to pro nás velký večer. Jsme za něj šťastní,“ líčil čtyřiadvacetiletý hráč.

První gól po devíti zápasech dal pardubický rodák v čase 44:38. Akci rozjel ve vlastním obranném pásmu, na útočné modré čáře posunul puk k Nicu Sturmovi a před brankou tečoval jeho nahození mimo dosah gólmana Dustina Wolfa. Jen o 37 sekund později se prosadil opět po rychlém přechodu do útoku. Ve střední třetině převzal Baileyho nahrávku, zavezl puk za modrou čáru a střelou schovanou za obráncem nachytal brankáře.

„Myslím, že jsme dnes odvedli dobrou práci. Je pro nás těžké pravidelně bodovat, protože nedostáváme moc času na ledě. Když se nedaří, není to pak jednoduché ani psychicky. Musíme se s tím ale nějak vyrovnat,“ přiblížil Zadina pozici hráčů ve čtvrtém útoku Sharks. Hráč, jehož si při draftu v roce 2018 vybral Detroit jako šestého v pořadí, dal dva góly v jednom utkání téměř po třech letech. Jeho bodovým maximem byl zápas z prosince 2019, kdy ještě v dresu Red Wings gólem a dvěma nahrávkami pomohl k výhře 5:2 nad Winnipegem.

„Je to šikovný hráč. Myslím, že dnes ukázal, proč šel při draftu na řadu tak brzy,“ pochválil českého spoluhráče Bailey, po jehož akci mohl Zadina dokonce zkompletovat hattrick. „Bylo by to hezké, ale jsem spokojený s tím, co jsem dnes předvedl. Kluci v závěru hráli trochu na mě, za to jim chci poděkovat,“ líčil Zadina, jenž si vylepšil sezonní bilanci na 17 bodů za sedm branek a deset nahrávek.

Český gólman David Rittich rovněž předvedl skvělý výkon v utkání mezi jeho Los Angeles Kings a New Jersey Devils. Rittich, který začal zápas v brance Los Angeles popáté za sebou, zlikvidoval 26 střel, a pomohl tak svému týmu k výhře 2:1.

Boston Bruins pokračují ve výsledkové krizi, prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů. V utkání proti Seattle Kraken byli sice Bruins favoritem, ovšem gólmana Kraken Joey Daccorda, který zlikvidoval 36 střel, nedokázali překonat více než jednou a prohráli 1:4.

Ve čtvrtečním programu NHL se blýskl také český brankář Lukáš Dostál. Brankář Anaheimu po druhé třetině zápasu s Ottawou nahradil zraněného Johna Gibbsona a během závěrečné dvacetiminutovky zlikvidoval osmnáct z 19 střel. Díky jeho výkonu dokázali Ducks porazit Senators 5:1 a zvítězili po dvou porážkách.

V utkání mezi Dallas Stars a Nashville Predators si Dallas pojistil druhé místo v Západní konferenci za Vancouverem. Stars deklasovali domácí Predators 9:2 a předvedli tak jednoznačnou dominanci. Canucks porazili Detroit 4:1 a v čele celé ligy drží šestibodový náskok.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy