Univerzitní veselice slaví 20 let vstupu Česka do EU

0

Studentský majáles, Olomouc, Česká republika, 20 let vstupu do EU, kulturní akce, blog, region24


„Studentský majáles v Olomouci“ slaví dvacet let vstupu České republiky do EU. Akce zahrnuje workshopy, výstavy, divadelní představení a besedy. Program pokračoval ve městě a nabídl prezentace členských zemí EU, stánky studentských spolků a hudební program.

„Studentský majáles v Olomouci', jedinečná akce, která ponesla podtitul „Bez hranic“, připomene dvacetileté výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Tato událost, oplývající velkolepostí a oslavou kreativity, se konala v pondělí 6. května. Prostory konviktu ožily otevřenými výtvarnými ateliéry a workshopy, výstavou, swingovou taneční scénou, slam poetry, divadelními představeními a oblíbenou improshow v podání O.LI.V.Y.

V konviktu se objevili také buskeři a cimbálovka. Pro milovníky cestování byla připravena série cestovatelských přednášek v divadelním sále. Speciální majálesový díl Hospodského kvízu na téma 'Bez hranic' se odehrál v Jazz Tibet Clubu.

Navštívit se dalo také UPoint - obchod a infocentrum Univerzity Palackého, které hostilo další besedu z cyklu Pointa, tentokrát na téma Evropy a evropských voleb.

Program na náměstí Republiky byl věnován především olomouckým středním školám a prezentacím členských zemí EU. Biskupské náměstí a Mariánskou ulici zaplnilo bezmála sedmdesát stánků studentských spolků, neziskových organizací a univerzitních pracovišť.

„Návštěvníci se mohli naučit více o činnosti těchto organizací, vyskoušet tematické workshopy a zapojit se do soutěží,“ upřesnil Martínek. 'Se svými majálesovými pasy mohli získávat razítka a tak soutěžit o hodnotné ceny.'

Hudební program na nádvoří Zbrojnice zajistila kromě ostatních Bára Poláková, nominovaná na cenu Anděl v kategorii zpěvačka roku, písničkář Michal Horák nebo slovenské DJ duo Malalata. Kromě hudebních vystoupení, diváci mohli vidět také akrobaticku show nebo korunovaci letošního krále či královny majálesu.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář