Cestující v příměstských spojích ušetří

Nová technická zóna č. 710 v IDS Olomouckého kraje umožňuje obyvatelům okolních vesnic ušetřit až 10 Kč za jízdu. Zóna ocení dojíždějící za prací nebo cestující projíždějící krajským střediskem s cílem jiných měst a obcí.


Obyvatelé vesnic v okolí krajské metropole Olomouce mají nově možnost ušetřit díky zavedení technické zóny číslo 710 v Integrovaném dopravním systému Olomouckého kraje (IDSOK). Tato změna přináší úsporu až 10 korun za jednotlivou jízdu a ocení ji zejména ti, kteří dojíždějí za prací nebo projíždějí krajským střediskem s cílem jiných měst a obcí.

Nová zóna 710 byla zřízena na základě několika podnětů od cestujících. Jejím hlavním účelem je nabídnout snížené jízdné pro ty, kteří nepotřebují přestupovat na městskou hromadnou dopravu v Olomouci. Tato změna je tak zejména přínosem pro obyvatele přilehlých obcí a malých sídel.

Na základě novinky mohou cestující v příměstských spojích nyní zvolit mezi jízdenkou s možností přestupu na městskou hromadnou dopravu a jízdenkou nepřestupní, která je cenově výhodnější. Jízdné je rovněž nižší, pokud cestující využije mobilní aplikaci MobilOK_new.

Například při cestě z Velkého Týnce nedaleko nákupního centra Olympia do Olomouce si dospělý pasažér může zakoupit jízdenku se zónou 710 a zónou 76 Velký Týnec za 21 korun, přičemž v elektronické formě přes mobilní aplikaci je cena ještě o pár korun nižší. Pokud bude cestující potřebovat využít městskou hromadnou dopravu v Olomouci, může zakoupit jízdenku se zónou 71 za vyšší cenu.

Úspora se projevuje i v případě časově omezených jízdenek, což mohou pravidelně dojíždějící cestující jistě ocenit. Změna se týká všech druhů jízdenek IDSOK, kromě KOMBI ZÓN a síťového jízdného. Podrobné informace a ceníky lze nalézt na webových stránkách idsok.cz.

Nově zavedená zóna číslo 710 má potenciál stát se velmi populární mezi obyvateli přilehlých vesnic a menších sídel, kteří dojíždějí do Olomouce. Díky sníženému jízdnému jsou nyní cesty do krajské metropole ještě dostupnější a ekonomicky výhodnější pro široké spektrum cestujících. Navíc zlepšuje udržitelnost dopravy v regionu tím, že motivuje cestování hromadnou dopravou namísto individuální automobilové dopravy.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy