Hmyzí svět ožívá: fascinující setkání s kudlankami, šváby a strašilkami pro děti!

Přijďte na zábavný den pro celou rodinu do říše hmyzu! Čeká vás divadelní představení, hmyzí dílnička s fotokoutkem, interakce s kudlankami, šváby a strašilkami, ochutnávka hmyzích dobrot a ekologické projekty. Akce je zdarma, poslední vstup v 15h. Těšíme se na vás!


Kdysi v minulosti tvořily hmyzí armády neustále se měnící říši, na planetě už před miliony let. Nyní, v naší moderní době, se chceme s vámi vydat na cestu do říše zmizelého hmyzu s cílem seznámit vás s těmito fascinujícími stvořeními. Připravili jsme pro vás a vaše děti celodenní program plný zábavy a poznání, jehož vrcholem bude divadelní představení o životě našich drobných zvířecích přátel. Tento jedinečný projekt spolufinancuje Státní fond životního prostředí ČR rozhodnutím ministra životního prostředí.

Stanoviště pro děti bude zaměřeno nejen na život našich drobných zvířecích obyvatel, ale také na interakci s nimi. Vaše děti budou moci na vlastní kůži zažít živou ukázku – setkat se tváří v tvář s tvory ze světa hmyzu, jako jsou kudlanky, švábi nebo strašilky. Nejenže je fascinující sledovat jejich chování a způsoby života, ale také se můžete seznámit s jejich významem pro ekosystém.

Pro všechny malé návštěvníky bude připravena hmyzí dílnička s tematickým fotokoutkem. Vaše děti se zde budou moci ponořit do světa hmyzu a tvořit vlastní rekvizity, které pak mohou použít při focení s hmyzími modely. To bude rozhodně zábavný zážitek, který si vaše děti budou dlouho pamatovat.

Pro ty odvážnější z vás jsme připravili netradiční ochutnávku hmyzích dobrot, jako jsou sušené červíky a cvrčci. Tato exotická pochoutka může být příjemným překvapením pro vaše chuťové pohárky a možná vás přiměje k přehodnocení svých stravovacích návyků.

Další zajímavou atrakcí bude možnost prozkoumat speciální kompostér, kde s rozkladem bioodpadu místo žížal pomáhají švábi. Ukážeme vám, jak se tento unikátní systém kompostování s využitím švábů, uplatňuje v ekologických a udržitelných projektech.

Po celý den vám bude k dispozici bohaté občerstvení, díky kterému si můžete načerpat energii a užít si den plný zábavy pro celou rodinu. Vstup na akci je volný po celý den, poslední možnost vstupu je v 15 hodin. Mimořádné divadelní představení pro děti se uskuteční v 11 a 14 hodin.

Akce se koná 17. února 2024 10:00 - 16:00




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy