Modernější rozhledna Biskupská kupa láká novými samoobslužnými turnikety

Olomoucký kraj přispěl 193 tis. Kč na modernizaci přístupového zařízení k rozhledně Biskupská kupa u Zlatých Hor. Nové samoobslužné turnikety umožňují platbu hotově i kartou a poskytují i informace o obsazenosti rozhledny, kterou ročně navštíví až 50 tisíc lidí.


Vítězství přírody a technologie: Olomoucký kraj přispěl polovinou nákladů na inovativní modernizaci přístupového zařízení k rozhledně Biskupská kupa, která se nachází u Zlatých Hor. Turistický zážitek na Biskupské kupa se díky tomuto projektu stává ještě poutavější, a to i díky novým samoobslužným turniketům, které nahradily tradiční obsluhu pro nákup lístků.

Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje, sdělil: 'Olomoucký kraj se podílel na modernizaci přístupového zařízení částkou ve výši zhruba 193 tisíc korun. Výhled z Biskupské kupy, který turisty čeká na konci cesty, je však naprosto k nezaplacení.'

Nová samoobslužná pokladna umožňuje návštěvníkům platbu hotově i kartou, a přináší tak snadný a pohodlný způsob nákupu vstupenek. Kromě toho nový vstupní systém poskytuje informace o obsazenosti rozhledny, která se pyšní tím, že ji ročně navštíví až 50 tisíc lidí. V zimě je provoz rozhledny omezen pouze na víkendy, avšak otevírací doba se během roku mění. Aktuální informace lze nalézt na webových stránkách krajpokladu.cz.

Investice do turistických atrakcí v regionu pokračuje i nadále. Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu, zdůraznila, že kraj již v minulosti přispěl na podobný projekt - obnovu vyhlídky Čertovy kameny. Aktuálně pak kraj kromě jiných investic zaměřuje svoji pozornost na dotování jízdy skibusů do Jeseníků a na provoz roleb udržujících běžkařské trasy v oblasti.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy