Včelaři získávají finanční pomoc pro boj s včelím morem

Včelařství v regionu získávalo finanční podporu, když rekordních 66 včelařů dostalo částku 500 tisíc korun na rozvoj včelaření a ochranu ekosystémů. Hejtman Josef Suchánek uznal význam tohoto odvětví pro udržitelnost přírodních zdrojů.


Včelařství patří v našem regionu k dlouhotrvajícím tradicím a je vnímáno jako činnost s velkým veřejným přínosem. Naše ekosystémy by bez včel nevydržely a byly by ohroženy kolapsem. Včelaři svou prací významně přispívají k ochraně a udržitelnosti přírodních zdrojů. Své místo na slunci si rozhodně zaslouží, jak zdůraznil hejtman Josef Suchánek.

Rekordních 66 včelařů bude mezi sebe rozdělovat částku 500 tisíc korun. Tyto prostředky mohou být využity na různé účely – od nákupu nových úlů, přes pořízení včelích královen až po další potřebné vybavení. „Cena průměrného úlu se pohybuje okolo čtyř tisíc korun. Za královnu zaplatí včelaři od pěti set korun po patnáct set korun. Cena jednoho včelstva se pak obvykle pohybuje v rozmezí od dvou do šesti tisíc korun', vyjmenovala mluvčí hejtmanství Alena Minxová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy