Velikonoční vajíčka mladých umělců v Šumperku

V Šumperku ožívají velikonoční svátky díky obřím kraslicím, které navrhli a vyrobili studenti místních škol. Celkem osm kraslic zdobí lokalitu Tošovice a zároveň umožňuje mladým lidem prezentovat své umělecké schopnosti.


V Šumperku ožívají velikonoční svátky nápaditými a neobvyklými dekoracemi – obřími kraslicemi, které vyrobili a navrhli studenti místních středních a základních uměleckých škol. Celkem osm velikonočních vajec se stalo součástí jarní výzdoby v lokalitě Tošovice, jenž připravilo Středisko volného času Šumperk.

Tato iniciativa nejenže do Šumperka přináší veselou jarní atmosféru a oživuje městský život, ale současně umožňuje mladým lidem prezentovat své umělecké schopnosti a kreativitu. „Takto umožňujeme místním studentům, aby se světu ukázali ve své nejlepší tvůrčí světle,' uvedla místostarostka města, Eva Kostecká.

Velikonoční kraslice, výsledek snahy šumperkských studentů, jsou nyní vystavené před školami, což přispívá k propagaci a zachování velikonočních tradic. 'Tímto způsobem město podporuje sounáležitost a zapojení do tradic velikonočních svátků,' dodala Kostecká. Ale tentokrát jde o něco více – spojení tradic s moderní dobou.

Toto spojení se nejlépe ilustruje skrze sociální média. Město vyzývá své obyvatele, aby se přišli na výzdobu podívat a svůj zážitek sdíleli na internetu pomocí hashtagu #VelikonocniSumperk. „Je to skvělá příležitost propojit naši komunitu a slavit radosti jara a velikonočních svátků společně,' řekl Bohuslav Vondruška z tiskového oddělení radnice.

Podle Vondrušky jde o úspěšný projekt, který je příkladem vynikající spolupráce mezi městem, školami a komunitou. „Poskytuje nám to zajímavý způsob, jak oslavit jaro a velikonoční svátky, a zároveň nabízí mladé generaci možnost utvářet veřejný prostor,' uzavřel.

To vše přináší Šumperku pod taktovkou studentů úchvatnou jarní atmosféru. Velikonoce zde opravdu žijí a jsou plné kreativity a radosti. Nechme se inspirovat a užívejme si jaro v plné míře, třeba právě pomocí výzdoby ve tvaru obřích kraslic, které jsou výsledkem snahy místních studentů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy