Zábřežský obchvat získává klíčovou podporu od kraje

Obchvat Zábřeha získal důležitou podporu od Olomouckého kraje, což urychlí přípravu stavebních prací. Výstavba obchvatu, dlouhého 6 km, by měla začít v roce 2027. Investice do dopravní infrastruktury v kraji přispívají k rozvoji regionu a zlepšení kvality života obyvatel.


V nedávné době Krajský úřad Olomouckého kraje vydal územní rozhodnutí na plánovaný obchvat Zábřeha, který nyní posouvá dolů na prioritní seznam pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Tato důležitá podpora olomouckého kraje napomáhá urychlit proces přípravy stavebních prací a výstavby nového obchvatu, která by měla začít v roce 2027.

Investice do dopravní infrastruktury v Olomouckém kraji jsou významnou záležitostí, neboť mohou vést k dalšímu rozvoji regionu a zvýšení kvality života jeho obyvatel. Hejtman Josef Suchánek toto rozhodnutí kraje podpořil a ocenil jako krok správným směrem. 'Stát v dalších letech investuje do dopravní infrastruktury v Olomouckém kraji miliardy korun. Naše hejtmanství pochopitelně všechny tyto investice podporuje, protože mohou výrazně pomoci dalšímu rozvoji našeho regionu,' uvedl Suchánek.

Nový obchvat Zábřeha má být dlouhý šest kilometrů a pro čtyřproudovou silnici je naplánováno navázání na obchvat Postřelmova, který se nedávno napojil na nově dokončený obchvat Bludova. Tento projekt má významný potenciál pro zlepšení podmínek silniční dopravy, dekongestiu a snížení hluku a exhalací ve městě Zábřeh.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy