Záchranáři Mohelnice hledají nové prostory: možná ve stanici hasičů

V Mohelnici pacienti hledají nouzovou zdravotnickou péči, jelikož základna zdravotnické záchranné služby je dočasně přeložena mimo město. Místostarosta Jana Kubíčková o žádala ředitelství silnic o vyřešení problému s pozemkem pro výstavbu nové základny.


Ve městě Mohelnice dnes pacienti hledají nouzovou zdravotnickou péči u jiných posádek, když výjezdová základna zdravotnické záchranné služby byla dočasně přeložena mimo město. Obrazovka se znamením zdravotnické záchranné služby, která visí u zavřených dveří do prostor záchranářů v přízemí lékařského domu v Nádražní ulici, je nyní jen odkazem na nedávné časy. Tato změna však podle mluvčí krajských záchranářů Lucie Mikiskové neměla na pacienty vliv.

'Rozhodně zde není důvod k obavám. Naše operativní týmy jsou stále přítomny a pokrývají tento rajón,' ujistila Mikisková. 'Pokud je nutná rychlá reakce, zasahuje naše letecká záchranná služba, kterou jsme schopni doručit na místo za několik minut,' dodala.

Nyní se vedení města Mohelnice snaží vyřešit situaci a hledá nové prostory pro zdravotnickou záchrannou službu. Jednou z možností, kterou uvádí místostarostka Jana Kubíčková z uskupení Mohelnická demokracie, je stanice dobrovolných hasičů v ulici 1. máje. Tyto prostory však budou pravděpodobně vyžadovat určité stavební úpravy.

Místostarostka Kubíčková však dodává, že je stále reálné dosáhnout dohody ohledně pozemku a využít jej pro stavbu nové základny. Nabízí se možnost jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic. 'Doufáme, že nalezne přijatelná řešení pro obě strany,' dodává Kubíčková.

Pokud se nepodaří nalézt vhodné dočasné prostory v Mohelnici, budou záchranáři nuceni fungovat na nově vybudované základně v Zábřehu, která je naplánována na zprovoznění v polovině dubna.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy