Žena za mřížemi za brutální útok na přítele

Žena dostala 12 let vězení za pokus o vraždu partnera nožem. Soud jí nařídil léčbu alkoholismu a zaplacení nákladů na léčbu zraněného ve výši 160 tisíc Kč. Pár tvrdil, že zranění bylo nechtěné a muž se zavázal pokračovat ve vztahu.


Včerejší rozsudek pražského soudu zn?, že alkoholicka, která loni v létě napadla nožem svého partnera, dostane 12 let vězení za pokus o vraždu. Léčení alkoholismu jí nařídil soud a musí navíc zaplatit náklady na léčbu zraněného ve výši přes 160 tisíc korun.

Podle obžaloby se v červenci minulého roku žena vtrhla do ložnice a zaútočila na svého spícího partnera nožem, poté co se dříve pohádali. Muž se začal bránit a utrpěl vážná bodnořezná zranění. Před soudem však zazněla zcela odlišná verze příběhu než na začátku vyšetřování.

Státní zástupce Jindřich Pazdera poukázal na nesrovnalosti ve výpovědích svědků a obětí. Žena před soudem tvrdila, že si údajně nic nepamatuje, což byla věc, kterou zástupce označil za 'zjevnou lež'. Podle něj útok nebyl jednorázovým výstřelkem, ale vrcholícím násilím ve vztahu, který byl zaznamenán na nahrávkách.

Seznamte se: Za pokus o vraždu partnera dostala alkoholička 12 let, soud jí nařídil léčbu. Více informací o případu se dočtete níže:

Předseda senátu Vladimír Najdekr zdůraznil, že se soud musel soustředit především na pravdivost výpovědí obou stran. Poznamenal, že podle spisu případu se napadený snažil své přítelkyni pomoci, což dokazují změny v jeho výpovědi během soudního procesu.

Pro soud byla klíčová role odborných posudků, které potvrdily závažnost zranění napadeného muže. Lékaři dospěli k závěru, že bez okamžité lékařské pomoci by zranění mohlo vést ke smrti. Navíc, povaha zranění byla přesně v souladu s původní verzí oběti o úmyslném útoku.

Soud také poslouchal záznamy telefonních hovorů z tísňové linky, ve kterých napadený muž volal o pomoc a popisoval, jak mu žena způsobila zranění. Tyto záznamy mužovi dávají za pravdu v jeho popisu události-nočního útok s nožem na jeho hrudi.

Na základě rozhodnutí soudu podstoupí žena léčbu alkoholismu. Psychologické posudky naznačily, že její závislost na alkoholu hrála ve vývoji událostí zásadní úlohu. Žena se sama uváděla do stavu intoxikace, i přes svůj problém se závislostí a předchozí pokusy o léčbu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy