BG7 global: Rodina Brázdilů získává titul Podnikatel roku v Olomouckém kraji

Společnost BG7 global rodiny Brázdilů zvítězila v soutěži EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje. Firma se zaměřuje na vývoj a výrobu lehkých konstrukcí pro různá odvětví. Brázdilové ctí rodinný přístup a zaměřují se na rozvoj zaměstnanců, udržitelnost a ekologickou zodpovědnost.


V prestižní soutěži EY Podnikatel roku 2023 Olomouckého kraje zvítězila společnost BG7 global, která patří rodině Brázdilů. Oceňuje se tak výjimečný podnikatelský úspěch trojice osobností - Ladislava Brázdila a jeho synů Ladislava a Jiřího. Jejich firma je zaměřena na vývoj a výrobu lehkých konstrukcí pro širokou škálu odvětví, včetně automobilového průmyslu, elektrotechniky či vodohospodářství.

EY Podnikatel roku je každoroční soutěž, která oceňuje nejúspěšnější české podnikatele. Letos se uskutečnil již osmnáctý ročník pro Olomoucký kraj. Vítězové byli vybráni porotou složenou z laureátů minulých ročníků a nejúspěšnějších českých podnikatelů. Lesk soutěže zvyšuje také nová záštita prezidenta republiky Petra Pavla.

Trofejám Brázdilům byly uděleny nejen za úspěchy ve svém oboru, ale také za výrazné byznys úspěchy a rozvoj firmy. Od začátku 90. let, kdy se firma etablovala jako družstvo, prošla proměnou, jejímž výsledkem je dnešní BG7 global - silný podnikatelský hráč, který konkuruje i velkým nadnárodním korporacím. Rodinný přístup je jedním z prvků, kterými společnost zaujala porotu.

Ladislav Brázdil mladší na předání ocenění zdůraznil, že získání prestižního titulu pro ně představuje velkou čest, ale zároveň také závazek být vzorem pro mladší generace. Děkovačné slovo patřilo zároveň rodičům a celé rodině - dle jeho slov jsou oni součástí firmy a jejich úspěchů.

Vedení firmy navíc vyzdvihuje způsob práce a péče o zaměstnance. Brázdilové se zaměřují na rozvoj pracovníků a nabízejí jim kvalitní vzdělávací programy. Společnost se rovněž snaží naplňovat své poslání „Jsme tu pro naše děti“ pomocí podpory mladých talentů, a to už od nejútlejšího věku, například vlastní školkou s rozšířenou výukou angličtiny. Udržitelnost a ekologická zodpovědnost firmu rovněž provází v podobě snažení o využití obnovitelných zdrojů energie.

„Soutěž EY Podnikatel roku má v Olomouckém kraji dlouholetou tradici. Těší mě, že můžeme každoročně oceňovat a zviditelnit podnikatelské příběhy, za kterými stojí spousta práce, odvahy a sil. Vést úspěšnou firmu a vytvářet pracovní místa si zaslouží velké uznání. Nejen proto, že to pomáhá zlepšovat život v našem regionu, “ uvedl při předání ceny vítězům Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Jména vítězů celostátního kola soutěže budou vyhlášena 6. března 2024 na pražském Žofíně. Celorepublikový vítěz pak bude tradičně vyslán do světového finále, kde se spolu s vítězi z téměř šedesátí zemí světa utká o titul EY Světový podnikatel roku.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy