Galerijní a muzejní noc v Galerii Jeseník a Vodní Tvrzi

Galerie současného umění Jeseník a Vodní tvrz hostí 23. května Galerijní a muzejní noc. Vernisáž interaktivní výstavy malíře Petra Válka začíná v 17:30. Jeho kinetické objekty a pohyblivé sochy budou doplněné zvukem a videem. Druhý den proběhne výtvarný workshop s Petrem Válkem. Ve Vodní tvrzi bude možno shlédnout sérii filmů "Počátky kinematografie" a prohlídky expozice "Čarodějnické procesy na Jesenicku v 17. století".


Galerie současného umění Jeseník a jesenická Vodní tvrz se těší na velkou událost rozprostírající se přes dvě dny a dva zajímavé prostory. Galerijní a muzejní noc, akce určená pro širokou veřejnost, začíná ve čtvrtek 23. května vernisáží atraktivní interaktivní výstavy malíře a tvůrce objektů Petra Válka, s počátkem v 17:30 hodin.

Válka, vystavující svůj talent nejen jako malíř a ilustrátor, ale také jako performer a hudební experimentátor, využívá možnosti zvukové a interaktivní instalace k představení svých kinetických objektů a pohyblivých soch. Vernisáž představí návštěvníkům také působivá videa nahraná umělcem. Galerie současného umění Jeseník určitě potěší všechny milovníky umění a inovace.

Součástí vernisáže bude i prohlídka s autorským komentováním a hudební performance. Otevření DIY hudebního studia Petra Válka láká na různé originální skvosty, včetně vlastnoručně vyrobených kytar a syntezátorů. Očekávejte i výtvarný workshop, který se uskuteční druhý den - v pátek 24. května od 16 hodin - pod dohledem samotného Petra Válka. Pro tento den je také naplánována prodloužená otevírací doba galerie až do 20 hodin, aby umožnila návštěvníkům užít si plný program akce.

Po konci programů v Galerii současného umění Jeseník přesouváme pozornost k Vodní tvrzi v Jeseníku, kde návštěvníky čeká další pestrý program. Zvláštní pozornost vzbudí jistě pásmo krátkých filmů s názvem 'Počátky kinematografie', představené dvěma hosty, paní Lucií Hlavicovou a paní Evou Spilkovou. Tato série filmů, trvání od tři do sedmi minut, je přijatelná pro diváky všech věkových kategorií. Představení bude kombinováno s interaktivními diskusemi, které dodají filmovému večeru další rozměr.

Pro obdivovatele historie jsou k dispozici i nocní prohlídky stálé expozice 'Čarodějnické procesy na Jesenicku v 17. století'. Tyto prohlídky se uskuteční ve 20 a 21 hodin v úchvatných prostorách sklepení Vodní tvrze. Program bude doplněný také o zajímavé dílny. Obě akce jsou s volným vstupem, i když návštěva muzejní expozice bude zpoplatněna polovičním vstupným.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy