Basketbalový tým Redstone Olomouc se přiblížil k účasti v play off

Basketbalový tým Redstone Olomouc se po vítězství nad pražskou Slavií přiblížil k účasti v play off nejvyšší české soutěže. V závěrečných kolech se pokusí přeskočit Písek a postoupit do vyřazovací fáze. Redstone Olomouc se trápil po finančním krachu Prostějova, ale nyní se snaží prolomit neúspěšnou bilanci a vrátit se do play off.


Olomoucký basketbalový tým Redstone Olomouc se po dlouhých letech trápení přiblížil k účasti v play off nejvyšší české soutěže. V zápase s pražskou Slavií vybojoval důležité vítězství, které ho posouvá na dosah postupové půdy. Podaří se mu v závěrečných kolech přeskočit Písek a vybojovat si místenku do vyřazovací fáze?

Olomoucko sídlilo v Prostějově od roku 2017 po finančním krachu tamních Orlů, od nichž Redstone získal licenci na nejvyšší soutěž. A až do roku 2021 chybělo Olomoucko v play off pouze jednou. Po přesunu se ale trápí. Ve dvou uplynulých sezonách skončili Olomoučané předposlední. V sobotu učinili důležitý krok k prolomení bilance. Na domácí palubovce v nadstavbové části Národní basketbalové ligy porazili pražskou Slavii 100:77 a od postupové půdy je dělí jedna výhra.

'Byl to těžký zápas. Slavia nám dělala problémy celou sezonu. Vzhledem k tomu, jakým způsobem se s nimi utkáváme, jsem byl pyšný na to, jak to naši kluci dohráli. A nehráli jen na jednom konci palubovky, hráli jsme pod naším i jejich košem. Myslím, že jsme odehráli docela vyrovnaný zápas na obou stranách palubovky,' řekl trenér Olomoucka Andy Hipsher.

'A to, že šest hráčů zaznamenalo dvouciferný počet bodů, je ukazatelem toho, že jsme se opravdu dělili o míč a hráli týmově. Za to jsem na tým pyšný,' ocenil kouč.

Domácí získali náskok už v první čtvrtině, kterou opanovali osmibodovým rozdílem. 'Do zápasu jsme nastoupili tak, jak jsme si řekli. Tlačili jsme dobře v obraně, měli jsme dobrý doskok. Dařila se nám střelba zpod koše. Trojky se nám taky dařily a hlavně jsme měli málo ztrát. Takže z toho pak plynul dobrý útok,' uvedl křídelník Olomoucka Jan Grmolenský.

Poslední postupovou místenku do play off drží Písek a právě s ním se Redstone v hajkarárně utká v příštím kole. To je nicméně naplánováno až na sobotu čtvrtého března. Bude to pro olomoucké basketbalisty klíčový zápas, ve kterém bojovat o postup do play off a překonat soupeře z Písku. Jak dopadne tento souboj, rozhodne až čas, ale příznivci Olomouce jistě drží svým hráčům palce, aby jim postup do vyřazovací fáze vyšel.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy