Silnice nižších tříd jsou vysokou prioritou. Kraj pokračuje v jejich opravách

Téměř sto kilometrů opravených silnic a více než tucet rekonstruovaných mostů – to je stručný přehled investičních akcí, které vloni v regionu uskutečnila Správa silnic Olomouckého kraje (SSOK). Součet všech jejich loňských investic se vyšplhal na více než 823 miliónů korun.


„Pro Olomoucký kraj je rekonstrukce silnic nižších tříd prioritou a slíbili jsme, že se na tuto oblast zaměříme. Vloni se nám v tomto směru podařilo odvést obrovský kus práce, ve které budeme pokračovat i v roce 2024,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Mezi finančně náročné investiční akce SSOK vloni patřila například oprava silnice druhé třídy z Troubelic do Uničova, na Prostějovsku šlo o rekonstrukci cesty z Kostelce na Hané do Ptení, v okrese Přerov proběhla modernizace Lipnické a Záhorské ulice v Týnu nad Bečvou. Na Šumpersku potěšila motoristy nová cesta v Lošticích a na Jesenicku průtah Vlčicemi. Vůbec nejnákladnější stavbou byla vloni oprava silnice a zpevnění přilehlého svahu u Hanušovic – tento projekt vyšel na zhruba 108 miliónů korun a nebyl náročný jen finančně, ale i technicky. Celkem vloni SSOK, která spadá pod Olomoucký kraj, opravila šestašedesát silnic a mostů.

„Některé z investičních akcí loňského roku se protáhnou i na letošek a zároveň odstartují opravy dalších cest. Olomoucký kraj pochopitelně nemůže opravit všechny silnice naráz, i když by moc chtěl. Věřím ale, že se postupně podaří kvalitu silniční sítě zlepšit,“ uvedl hejtman Suchánek.

Přehled všech investičních akcí SSOK za loňský rok najdete na tomto odkazu.

Zdroj: TZ Olkraj.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.01.2024 06:00




0 +
 
Měníme Olomouc

Hlavní zprávy