Mladí prostějovští tenisté: Cesta k světové špičce zahájena!

Mladí tenisté z Prostějova zazářili na turnaji v Austrálii. Jan Kumstát se probojoval do finále, Julie Paštiková získala stříbro ve čtyřhře. Hejtman Olomouckého kraje i primátor Prostějova pogratulovali sportovcům k úspěchům, které odrážejí kvalitu prostějovské tenisové školy.


Mladí tenisté z prostějovského klubu zazářili na nedávném turnaji v Austrálii, kde dokázali, že v regionu Prostějov vyrůstá další talentovaná generace s ambicemi dosáhnout na světovou špičku. Především sedmnáctiletý Jan Kumstát si připsal mimořádný úspěch, když se probojoval až do finále ve svém prvním grandslamu. Bohužel nestačil na vítězného Japonce Reiho Sakamota, ovšem jeho cesta do finále je skvělým výsledkem.

„Bylo skvělé vidět, jak vše kolem grandslamu probíhá. Byla to neskutečná zkušenost. Navíc když to bylo poprvé a hned jsme se dostali tak daleko, je to obrovský úspěch,“ zhodnotil Kumstát svůj úspěch.

Nechyběla úspěšná účast i ve čtyřhře. Julie Paštiková si přivezla z Melbourne trofej za druhé místo, se svou německou spoluhráčkou Julií Stusekovou podlehly ve finále americké dvojici. To je další potvrzení kvality prostějovské tenisové školy.

Mladým sportovcům v uplynulých dnech k mezinárodnímu úspěchu pogratuloval také hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (STAN) nebo primátor Prostějova František Jura (ANO). „Oba jsou už nyní vzory pro své mladší kolegy chystající se teprve do světa. Na prostějovských kurtech zkrátka vyrůstá další generace vynikajících tenistů, na ně můžeme být hrdí,“ podotkl Jura.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Měníme Olomouc

Hlavní zprávy